Проруските сепаратисти не спират с военните действия срещу Киев

12327
Проруските сепаратисти не спират с военните действия срещу Киев
Снимка: Getty Images/Guliver

Проруски бунтовници продължават нападенията си срещу войски на Киев край пристанищния град Мариупол в населената предимно с руснаци Югоизточна Украйна. Това е поредният път, в който примирието от Минск беше нарушено през последните дни, пише БГНЕС.

"Украински позиции продължават да бъдат обстрелвани и не би могло да има разговори за изтегляне на оръжията", написа в своята страница във Facebook военният говорител на Киев Владислав Селезньов.

Напрежението в източната част на Украйна се увеличи и след като в неделя беше взривена бомба в източния град Харков, където обикновено не се провеждат сражения. Вследствие на нападението трима души загинаха.

След продължаващите сблъсъци в страната Запада предупреди, че не е изключено да бъдат наложени нови санкции срещу Русия, ако те не бъдат прекратени. Все още не е изпълнено и друго от ключовите условия по мирното споразумение от Минск, а именно да бъде изтеглено тежкото въоръжение от фронтовата линия.

В момента не е ясно дали бунтовниците са започнали изтеглянето на оръжия. В някои свои съобщения те казват, че част от тях вече са изтеглени, докато в други това се предвижда да започне във вторник.

Посланикът на Украйна у нас: Не очаквам голяма бежанска вълна към България

Голяма бежанска вълна към България от Украйна няма да има, въпреки кризата в страната. Прогнозата направи в студиото на БНТ посланикът ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа