Путин се спусна на дъното на Черно море

25355
Путин се спусна на дъното на Черно море

Руският президент Владимир Путин се спусна с батискаф на дъното на Черно море край бреговете на Крим, съобщава ТАСС. Държавният глава разгледал потънали през X-XI век кораби.

Путин отбелязал, че това спускане е "много добър повод още веднъж да се убедим колко дълбоки са нашите исторически корени, колко дълбока е нашата история на взаимоотношения с целия свят". След подводното приключение руският държавен глава споделил впечатленията си с журналисти.

"Суперкораб" на Путин ще открива пукнатини в отбраната на САЩ

Новият свръхсъвременен разузнавателен кораб "Юрий Иванов" е предаден на въоръжение в руската армия едновременно с обявяването на новата...

Президентът поздравил Руското географско общество с вчерашната му 170-годишнина. "Така съвпадна, че именно в този ден се озовахме в Крим и наблюдавахме един от обектите, които специалистите отнасят към X-XI век", отбелязал Путин.

Президентът нарекъл интересно своето спускане на дъното, допускайки, че може да се спусне на такава дълбочина и само с водолазен костюм, но все пак подчертал, че с това трябва да се занимават професионалисти.

Путин обаче не се страхувал при гмуркането: "На Байкал сме се спускали на дълбочина почти 2000 метра с родния апарат "Мир", припомнил руският лидер.

Дълбоководният научноизследователски апарат "C-Explorer 3", с който Путин се гмурна в Черно море, има форма на катамаран от здрав акрилен корпус с 360-градусов обзор. Той може да побере трима души екипаж (двама изследователи и един пилот) и да работи автономно 16 часа.

Путин гледа на север

Кремъл обяви, че новата му морска стратегия е изготвена в отговор на „недопустимите“ планове на НАТО да приближи военната с...

Пилот на батискафа по време на гмуркането на Путин е бил 26-годишният изпълнителен директор на Центъра за подводни изследвания на Руското географско общество Сергей Фокин.

Вижте снимки от гмуркането на Путин в Черно море.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа