Унгария готви мерки срещу бежанците от Косово

21535
Унгария готви мерки срещу бежанците от Косово
Снимка: БГНЕС

Унгарските власти предлагат спешни законодателни промени за спиране на бежанската вълна, която залива страната. Само за един ден местната полиция задържа 1233 нелегални косовски емигранти в област Чонград. Всички те са преминали нелегално сръбско-унгарската граница.

Най-много "пришълци" са задържани в град Ашотхалом, недалеч от границата със Сърбия. При спецакцията са арестувани още 36 емигранти от Афганистан, Пакистан и Сирия.

Унгария ще контролира въздушното пространство на Косово

Унгария ще поеме по молба на НАТО контрола върху въздушното пространство на Косово от март 2013 г. за срок от 3 до 5 години. Това съо...

Всички задържани са предадени на емигрантските власти в страната. Поради огромния наплив на нелегални емигранти управляващата партия на премиера Виктор Орбан Фидес призова унгарците да се произнесат относно промените в закона за връщане на нелегалните емигранти. Властите твърдят, че унгарската икономика не може да приеме толкова голям брой бежанци.

Председателят на ПГ на Фидес Антал Роган снощи каза пред ТВ М1, че ако не се вземат спешни мерки до края на годината в Унгария броят на търсещите убежище ще достигне над 100 000 души. 

Кметът на Ашотхало Ласло Тороцкаи поиска изграждането на защитна ограда на границата между Унгария и Сърбия, информира БГНЕС. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа