Унгария започва да арестува незаконно влезлите имигранти

5263
Унгария започва да арестува незаконно влезлите имигранти
Снимка: Getty Images/Guliver

От следващата седмица имигрантите, пресекли незаконно границите на Унгария, ще бъдат арестувани, обяви премиерът Виктор Орбан, предаде Reuters. Това ще стане възможно благодарение на предприетите извънредни мерки по повод бежанската криза в Европа, които влизат в сила от 15 септември.

„Имигрантите се бунтуват срещу властите, окупират жп гарите и през последните няколко дни отказват да се регистрират. Предвид това, срещу което са изправени, полицаите вършат прекрасно работата си, без да използват сила", заяви Орбан пред репортери сред среща с председателя на групата на Европейската народна партия в ЕП Манфред Вебер.

Дания отказва да приеме определената й квота бежанци

Дания заяви днес, че отказва да се присъедини към предлаганата от Брюксел система за централизирано разпределение на бежанците между ст...

Според външния министър на Унгария Петер Сиярто в края на годината броят на бежанците, преминали през територията на страната, може да стигне до 400-500 хиляди души.

Досега 170 хиляди мигранти са пресекли територията на Унгария, предаде КРОСС.

В южната част на Унгария, по границата със Сърбия, вече има 3800 унгарски войници. Тяхната основна задача и грижа ще бъде по-бързото изграждане на оградата по 175-километровата граница, съобщи унгарският министър на отбраната Ищван Шимичко.

Всеки ден успяваме да построим и издигнем ограда на около 10 км. по границата, каза Шимичко пред местната телевизия ТВ2 и уточни, че това е част от плана „Решителна акция 2015", който започна на 9 септември. Унгарската армия, заедно с полицията, трябва да охранява границата. „Необходима е и жива сила, оградата не е достатъчна", каза още министърът на отбраната.

Германия стартира информационна кампания сред бежанците, желаещи да останат в страната

Министерството на външните работи на ФРГ ще стартира информационна кампания сред бежанците, които искат да се установят в страната, съо...

От кабинета на премиера Виктор Орбан съобщиха, че страната има намерение да приключи окончателно с изграждането на 4-метровата ограда по границата със Сърбия в началото на октомври, много преди крайният срок - 31 октомври. Унгарското Вътрешно министерство съобщи, че силите на реда са задържали 3226 нелегални мигранти, които са преминали незаконно границата в южната част на страната. Повечето от тях са от Сирия, Афганистан и Пакистан. В информацията се уточнява, че на територията на страната само през вчерашния ден са задържани общо 3601 мигранти. 19 души са арестувани за трафик на хора.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа