Външните министри на ЕС не искат нови санкции за Русия

17788
Външните министри на ЕС не искат нови санкции за Русия
Снимка: Getty Images / Guliver

В момента Европейският съюз не вижда причина да премине към икономически санкции срещу Русия. Това заяви Жан Акселборн, външен министър на Люксембург, предаде БГНЕС.

"При сегашното положение няма силна мотивация за преминаване към третия стадий на санкциите. Според мен това би било грешка. Защото досега от страната на Москва и от страна на Киев се създаде ситуация, при която може да се намери дипломатически решение със средствата, с които разполагаме", каза Акселборн пред журналисти след среща на външните министри на ЕС. Тя се състоя в Люксембург. По думите му министрите не са обсъждали разширяването на списъка със санкции срещу руски представители.

Споменатият трети стадий предвижда санкции срещу цели сектори на руската икономика, както и срещу руски компании. Вторият стадий предвиждаше санкции срещу конкретни лица. Над 100 души от Русия и Украйна бяха санкционирани по един или друг начин, най-често чрез замразяване на авоарии в западни банки и забрани за визи за пътуване.

Очаква се решението на външните министри на ЕС да бъде последвано и от аналогично решение и на срещата на върха в края на седмицата.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа