Даниел Вучев и светът на кафето (ВИДЕО)

22333

Даниел Вучев е на 36 години и е собственик на Cafemag - онлайн магазин, специализиран в продажбата на кафе и кафемашини.

"Цял живот се занимавам с кафе, нищо друго не съм правил. Преди десетина години за първи път се роди идеята за онлайн бизнес и за създаване на онлайн сайт за удобство на потребителите, за да могат по-лесно да намират капсули за домашно ползване. Много често ми се е случвало хората да имат кафемашина, но да не знаят кои са подходящите капсули за нея. Оттам ми хрумна идеята, че тази услуга би била полезна за крайния потребител", споделя Даниел.

"Имаме капсули за най-разпространените системи, имаме кафе на зърна, биопродукти, висок клас гурме кафе и всички масови брандове на пазара – от премиум сегмента до ниския клас. Имаме капсулни машини, полу-професионални машини, роботи, изобщо цялата гама, както за домашна употреба, така и за професионалния сектор.

Онлайн секторът е облагодетелстван, промениха се навиците на много хора, преоткриха онлайн търговията като начин на пазаруване. Хора, които никога не са се възползвали от това удобство разбраха, че го има, че е бързо, лесно и могат да го ползват", допълва 36-годишният бизнесмен.

Cafemag има и собствен бранд кафе – ALDA, който предлага седем специалитета от шест точки на планетата – Коста Рика, Гватемала, Бразилия, Перу, Колумбия и Етиопия. Магически аромати, внесени у нас от държави, в които отглеждането на кафе е цяла религия.

"ALDA Speciality Coffee се роди преди 2 години със създаването на първия ни физически обект – Cafemag Place, с който да изградим още по-голямо доверие в нашите клиенти и партньори, с които работим. Тогава се запознах с нашия бъдещ главен бариста Роси Митева и заедно създадохме ALDA като бранд. Тя е единственият европеец, завършил африканската академия за специално кафе. Купуваме кафетата от подбрани ферми и малки фермери, като избираме много стриктно и прецизно зърната, с които работим", категоричен е Даниел.

На въпрос какво кафе харесват българите, той уверено отговаря "горчиво".

"Търсят горчиво кафе, но в последните години хората търсят все по-качествени кафета, по-екзотични и се променя масовият вкус. Именно в тази насока създадохме и ALDA, защото държим на качеството и се опитваме да променяме културата на хората за кафе и начина му на пиене. Но всичко е въпрос на вкус. Любимата ми фраза е „обичам едно горчиво и ароматно кафе“. Всъщност горчивото кафе не е окей. Кафето е напитка, която трябва да ти доставя удоволствие, докато я консумираш и при качествата арабика се бяга точно от горчивината. Кафето трябва да е най-вече вкусно."

Собственикът на Cafemag смята, че е трудно да се предозира с хубаво кафе.

"Аз например пия по 10 кафета на ден. Това пак идва от качеството на кафето, ако пиете качествени арабики и ги пиете по правилния начин, то кафето не би ви повлияло негативно. Стига организмът ви да го приема нормално и вие да се чувствате добре."

Даниел споделя, че домакинствата у нас предпочитат капсули пред насипно кафе.

"Капсулата е едно удобство, особено за домашна употреба, което много трудно би се заменило с експресо машина. При капсулата точно с едно натискане на бутона и вече имаш кафе в чашата и всеки път е с едно и също качество, докато при експресо машините човек трябва да може да си приготви кафето и да иска да го направи качествено.

В краткосрочните планове на Вучев е и създаване на Академия за бариста-майстори.

"Академията за баристи е проект, който ще стартираме в съвсем кратки срокове. Целите са да развием културата и познанията на хората за качественото кафе – начина на приготвяне и консумацията му", казва той.

Първият си физически магазин с кафене Cafemag отваря през февруари 2019 година в Горна Баня. А на 18-ти май 2021 година ще бъде официално открита и новата им локация в емблематичната сграда на ЦУМ, в колаборация с премиум магазин за хранителни стоки.

Интервю на Габриела Андреева

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com