Арсенал размаза Манчестър Юнайтед в голямото дерби на Англия

6782
Арсенал размаза Манчестър Юнайтед в голямото дерби на Англия
Снимка: Getty Images/Guliver

Отборът на Арсенал даде блестящ отговор дали няма да изпадне в криза след неочакваната втора загуба в Шампионската лига, след като записа престижна, сладка и разгромна победа над големия съперник Манчестър Юнайтед. Победата означава, че "топчиите" са вече втори в Премиершип, като изпреварват "червените дяволи" по голова разлика и са на две точки зад лидера Манчестър Сити.

Арсенал всъщност реши нещата още до 20-тата минута. "Топчиите" започнаха вихрено и нанесоха нокаутиращ удар само за две минути - в 6-тата Алексис Санчес откри резултата с удар с пета след пас на Месут Йозил, а минута по-късно светкавична контраатака беше завършена от Йозил с прецизен удар в долния десен ъгъл на Давид Де Хеа. Юнайтед беше на колене и в 20-тата минута положението стана неспасяемо - Санчес вкара втори гол след шут в горния ляв ъгъл на Де Хеа. Юнайтед успя да създаде положение чак в 44-тата минута, когато Антони Марсиал се освободи от Мертезакер с елегантно извъртане и остана сам срещу Петер Чех, но беше спрян от чешкия вратар.

Челси катастрофира зловещо и е почти в зоната на изпадащите

Шампионът на Англия Челси продължава да поставя негативни рекорди в безспорно най-слабия сезон на мениджъра си Жозе Моуриньо, след като...

Какво се случи през второто полувреме на срещата - научете в Sportline.bg

По-рано днес другото дерби на кръга - между Евертън и Ливърпул, завърши при тривиалното 1:1. И двата гола паднаха през първото полувреме, като и при двата защитите останаха безучастни. Какво се случи в мърсисайдското дерби - научете в Sportline.bg.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Футбол свят