Арсенал съкруши и последния шанс на Манчестър Юнайтед за топ 4

2950
Арсенал съкруши и последния шанс на Манчестър Юнайтед за топ 4
Снимка: Getty Images/Guliver

Единственият път за Манчестър Юнайтед към Шампионска лига остава триумф в Лига Европа. До този окончателен вариант се стигна, след като в рамките на 3 минути Арсенал вкара два гола на "червените дяволи" и ги би с 2:0 на "Емиратс", връщайки минималната си надежда за класиране в топ 4 на английската Висша лига.

През първото полувреме двамата вратари се отчетоха със страхотни намеси, но в началото на втората част лондончани поведоха с куриозен гол. Джака стреля отдалеч, а топката срещна гърба на Ерера. Това превърна коженото кълбо в недостижимо за Де Хеа, който беше прехвърлен - 1:0, информира Sportlive.bg

Манчестър Юнайтед докосва финала в Лига Европа

Манчестър Юнайтед постигна ценна победа срещу Селта с 0:1 в първа полуфинална среща от Лига Европа. Единственото попадение в срещата о...

Само 3 минути по-късно бившият ас на Юнайтед - Дани Уелбек, се разписа във вратата на бившите си съотборници и донесе победата на своя тим в дербито.

Манчестър Юнайтед имаше всички шансове да се бори за топ 4 при победа днес, но първият гол определено обърка сметките на Моуриньо, който пусна много сериозна част от резервите си, но се надяваше да спечели срещата след издънката на Ливърпул.

Арсен Венгер пък записа първа победа над Жозе Моуриньо, с което върна малко надеждата на "Емиратс" за класиране в Шампионска лига. Отборът изостава на 7 точки от Ливърпул (и два мача по-малко), както и на 6 пункта от Манчестър Сити (мач по-малко) и до края има шанс да се бори за място в четворката.

"Червените дяволи" запазват 5-а позиция с актив от 65 точки, но мисия "топ 4" изглежда вече невъзможна. Това беше и първа загуба за тима от поражението срещу Челси през миналата година (14 победи и 12 равенства в този период).

Променят системата за изпълнение на дузпи

УЕФА обмисля да промени метода на изпълнение на дузпите след 120 минути игра, съобщи BBC. Системата, за която се говори във футболната...

ПОДРОБНОСТИ ЗА МАЧА И ВИДЕО ОТ СРЕЩАТА ВИЖТЕ В Sportlive.bg

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com