Барселона пи чаша студена вода в Амстердам, Милан сгази Селтик

22787
Снимки:

Доста интересен и драматичен развой предложиха срещите в група H на Шампионската лига през тази вечер. Там беше фиксирана изненадата на вечерта - отборът на "Аякс" победи "Барселона" след като игра с човек по-малко цяло полувреме, а "Милан" подчини "Селтик". Така преди последните мачове в групата "Барселона" все още не е спечелила първото място, тъй като има 10 точки, втори е "Милан" с 8 пункта, а "Аякс" е трети със 7 точки. В последния кръг росонерите приемат на "Сан Сиро" холандците.

Аякс - Барселона 2:1

Утер Милан гостува на Селтик след бурен уикенд

Днес „Милан“ пристига в Глазгоу, за да се изправи срещу „Селтик“ в решителен двубой от груповата фаза на Шампио...


Първото полувреме завърши крайно изненадващо с преднина от два гола за „Аякс”. Със сигурност отсъствието на Лео Меси оказа доста влияние върху представянето на каталунците. Още от самото начало холандците натиснаха и след като Валдес спаси удар от воле, Тулани Сереро откри резултата след пресечка отдясно – 1:0.

„Барселона” можеше да изравни след като Неймар беше изведен сам срещу Яспер Силесен, но ударът му беше слаб и отиде встрани.

В края на първата част „Аякс” пак натисна и Валдес извади опасен далечен удар. В 41-та минута обаче прошка нямаше – защитата на каталунците се пропука в центъра и Дани Хьосен удвои след удар отблизо. При атаката играчите на Барса претендираха за високо вдигнат крак на Хьосен, но съдията не даде нарушение.

Още в самото начало на второто полувреме „Аякс” обаче направи груба грешка – непремерено връщане назад позволи на Неймар да открадне топката, Фелтман му влезе в краката и го фаулира – дузпа и червен картон. От единадесетметровия наказателен удар Шави Ернандес с лекота вкара – 2:1.

УЕФА не пожали Аякс

Амстердамският отбор бе наказан с 25 хиляди евро заради обиден банер вдигнат по време на двубоя от Шампионска лига срещу "Селтик". Хола...

Минути по-късно Неймар при опит за задна ножица уцели много лошо в главата Сереро и заслужено получи картон. Бразилецът обаче все повече се превръщаше в централна фигура – в 56-тата минута той беше изведен по страхотен начин от Андрес Иниеста, но нападателят прехвърли както вратаря на „Аякс”, така и вратата.

След този момент обаче „Барселона” изпадна в тотална безидейност, като чак в последните 10 минути имаше по-голямо напрежение пред вратата на „Аякс”, но главно чрез центрирания и съответно без чисти шансове. В 87-та минута Педро Родригес си поведе леко дълго топката в наказателното поле и поиска дузпа след контакт с холандски защитник, но съдията не даде втора дузпа. Така "Аякс" съхрани шансовете си да продължи напред, а за "Барселона" останаха поуките как да се справя без Меси.

Селтик - Милан 0:3


В Глазгоу италианският гранд „Милан” успя лесно и категорично да прекърши „Селтик”.

Невероятното шоу с марка Барселона - Милан

Страхотно първо полувреме на “Камп Ноу” и три гола предложиха отборите на “Барселона” и “Милан”. Ма...

Първото полувреме завърши с гол аванс за италианците. Голмайстор, не особено учудващо, беше Рикардо Кака. В 13-тата минута той се възползва от колективно заспиване на защитата на „Селтик” при един корнер и с глава от три метра прониза Фрейзър Форестър. Доста активна игра в тази първа част показа Марио Балотели, който имаше две възможности да прекъсне головата си суша, но и двата пъти стреля неточно след добри влизания на скорост в наказателното поле. Пред Абиати стана по-горещо към средата на полувремето, но Урби Емануелсон предотврати най-голямата опасност, изчиствайки пред нападател на „Селтик” след неприятен рикошет, който изведе играч на домакините сам срещу Абиати.

В началото на второто полувреме Върджил Ван Дайк направи пропуска на сезона. Той беше изведен сам след центриране отляво, което стана възможно благодарение на рикошет от пряк свободен удар. Холандецът беше сам срещу Абиати и от три метра от воле успя да го уцели при цялата врата пред себе си.

Пропускът веднага беше наказан – нов корнер за „Милан”, пак центриране Валтер Бирса, който намери напълно сам Емануелсон, той от въздуха подаде до лявата греда и там Кристиян Сапата от метър вкара резонен гол – 0:2. Минута след това Ван Дайк вкара с глава за „Селтик”, но беше в засада и правилно голът не беше зачетен.

Всичко за „Селтик” приключи в 60-тата минута. Тогава Марио Балотели получи дълъг пас от Даниеле Бонера, надигра физически Ефетоборе Амброуз и с лекота мушна топката за 3:0 покрай Форестър. Шотландците можеха да вкарат три минутки по-късно, когато Джеймс Форест излезе сам срещу Абиати, но беше пресиран и ударът му чукна леко дясната греда, излизайки в аут.

С успеха "Милан" взе глътка въздух, но росонерите ще трябва да не загубят в последния кръг в Италия срещу вдъхновения "Аякс", за да продължат в елиминационната фаза.

Лош късмет и нова контузия за Меси

В снощния двубой с „Реал Бетис“ Лионел Меси получи нова контузия. Мениджърът Мартино чака информация, относно сериозността ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Футбол свят