Милан или Аякс - залогът е оставане в Шампионската лига

14436
Милан или Аякс - залогът е оставане в Шампионската лига
Снимка: Getty Images/Guliver

След снежната вечер в Истанбул, погледите на футболните фенове в Европа и по света вече са вперени в друг голям италиански гранд – Милан. Защото, подобно на „Ювентус” през изминалата вечер, росонерите също излизат в пряк двубой за място в елиминационната фаза на Шампионската лига – при това срещу клуб с богата европейска история, какъвто е „Аякс”.

Милан – Аякс, 21:45 часа

Балотели лази по нервите на Батистута

Легендарният Габриел Батистута се дразни страшно много на Марио Балотели, заради неспирните му глупави изпълнения. Според аржентинеца "...

В група H, където се намират двата отбора, сигурните неща са две – „Барселона” продължава напред, а „Селтик” отпада. Оттук насетне не е ясно нито кой отбор ще е първи, кой втори и кой ще отиде в Лига Европа с трето място, нито дали след „Барселона” напред в Шампионската лига ще продължи „Милан” или „Аякс”.

В по-благоприятна ситуация за преминаване напред все пак е „Милан”. Росонерите са с точка преднина пред днешния си съперник, а освен това са и домакин. Дотук сезонът за „Милан” е кошмарен – едва девето място в Серия А, на 14 точки разлика от зона Шампионска лига и на 22 точки изоставане от лидера „Ювентус”. „Аякс” също не може да се похвали с най-блестящото представяне в историята си, но все пак в последно време холандците имат поводи за гордост – вече са на само две точки от върха в Холандия, а в предишния кръг на Шампионската лига победиха „Барселона”, при това играейки с човек по-малко цяло полувреме.

Състави и статистика

Добрите новини по отношение на състава на „Милан” вече са факт. В игра се завърнаха левият бек Матия Де Шильо и Филип Мексес, които трябва да дадат повече стабилност на рехавата защита на росонерите. В атака пък Стефан Ел Шарауи също е на линия и заедно с Марио Балотели и Рикардо Кака ще е гаранция за сериозна заплаха за холандската защита. От друга страна при „Аякс” има проблеми – капитанът и двигател в халфовата линия Сим Де Йонг и нападателят Колбейн Сигторсон са под въпрос, като исландецът е по-вероятно да може да играе. Де Йонг има контузия в ахилеса и не е ясно доколко ще е боеспособен. За сметка на това Боян Къркич се завръща срещу бившия си отбор – Къркич игра през миналата година в „Милан”.

Барселона пи чаша студена вода в Амстердам, Милан сгази Селтик

Доста интересен и драматичен развой предложиха срещите в група H на Шампионската лига през тази вечер. Там беше фиксирана изненадата на...

През годините двата отбора имат много срещи, но паметни си остават финалът в Шампионската лига през 1995 година, когато Патрик Клуиверт излезе на голямата футболна сцена с победен гол за „Аякс” в 87-та минута срещу големия „Милан”, а през 2003 година „Милан” отстрани „Аякс” на четвъртфинал с инфарктното 3:2 и гол в последната минута на Йон Дал Томасон, за да вземе после шестата си купа в най-силния европейски клубен турнир с дузпи срещу „Ювентус”. Последният мач между двата отбора в Италия завърши в полза на „Аякс” – 2:0, през 2010 година, така че „Милан” трябва да е наясно, че срещата далеч няма да е лесна.

Прогноза: 12

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Футбол свят