Милан издрапа до осминафиналите на Шампионската лига

13846
Милан издрапа до осминафиналите на Шампионската лига
Снимка: Getty Images/Guliver

0:0 – отборът на „Милан” буквално премина през Голгота, но успя да удържи скъпоценно равенство в последния си мач от група H на Шампионската лига и да се класира напред заедно с „Барселона”. Играта на росонерите обаче беше под всякаква критика, макар и да имаше обективно обстоятелство – ранен червен картон, който остави „Милан” с 10 души.

Мачът започна със страхотен шанс за „Аякс” – още в четвъртата минута Кристиян Сапата блокира в последния момент Виктор Фишер на чиста позиция, а при последвалия корнер Кристиян Поулсен стреля параболично с глава и нацели десния страничен стълб на Кристиян Абиати, но топката рикошира навън и се върна право в ръцете на вратаря на „Милан”.

Галатасарай елиминира Ювентус от Шампионска лига

Турският гранд успя да обърне снощния фарс в Шампионска лига в своя полза и отстрани днес следобед „Ювентус“ от надпреварат...

В 18-тата минута Дейви Клаасен по чудо не вкара, след като успя с летящ плонж да засече топката от дивжение, но Абиати спаси със страхотна реакция.

Пет минутки по-късно „Милан” изпадна в много трудно положение – директен червен картон за капитана на отбора Рикардо Монтоливо. Халфът влезе брутално в глезена на Кристиян Поулсен, като го настъпи така, че за малко да му счупи крака. Логично Хауърд Уеб изгони Монтоливо и домакините останаха с човек по-малко цели 70 минути преди края на мача.

През второто полувреме „Милан” изпадна в глуха защита, но „Аякс” така и не можеше да нанесе решителния удар. Превъзходството на холандците беше смазващо, но нямаше много чисти голови положения. Повече притеснение за Абиати имаше при центрирания, но защитата на росонерите някак удържаше. В 73-тата минута след тройна комбинация Фишер получи шанс да стреля от движение, но той не успя да уцели хубаво топката и тя мина в аут до дясната греда.

В 80-тата минута на мястото на Кака се появи Филип Мексес и „Милан” окончателно заложи на тотална отбрана в опит да устиска устройващото го нулево равенство. В последните минути „Сан Сиро” наблюдаваше отчаяна отбрана от страна на росонерите, като Марио Балотели на няколко пъти показа страхотна индивидуална техника и заедно с Матия Де Шильо по десния фланг удържаше топката, печелейки ценни минути за росонерите и изнервяйки младите холандци. В крайна сметка „Аякс” така и не можа да се организира, макар че в 96-тата минута играч на холандците стреля със задна ножица, но отново в аут.

Самозабравилият се Байерн си намери майстора, а в Атина се разигра абсолютна драма

През изминалата вечер се изиграха финалните срещи от груповата фаза на Шампионска лига в първите четири групи. Въпреки протоколния хара...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com