На 18, а световни звезди за милиони: Турция ражда футболни таланти (ВИДЕО)

4466
На 18, а световни звезди за милиони: Турция ражда футболни таланти (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images/ колаж Actualno.com

Задава се изключително силно поколение турски футболисти! Новият вундеркинд на Реал Мадрид Арда Гюлер е най-яркият представител на младите надежди на южната ни съседка, но освен него в селекцията на "лунните звезди" съвсем скоро ще блестят още таланти. В долните редове ще прочетете за една малка част от 18-годишните бижута на Турция.

От Анкара до Мадрид: Пътят на Арда Гюлер

Техничният халф Гюлер е юноша на базирания в Анкара клуб Генчлербирлиги. На 13 януари 2021 г. подписва професионален договор с истанбулския гранд Фенербахче, където остави значима следа. Впечатляващите му пасове, завидният дрибъл, красивите голове и спиращи дъха асистенции му осигуриха трансфер в световния колос Реал Мадрид. Според испанските медии "лос меренгес" са заплатили 20 милиона евро за правата на Арда Гюлер. Полузащитникът имаше нещастието да се контузи в първите си дни на "Сантиаго Бернабеу". Той обаче вече се завърна на терена и е готов тепърва да показва на какво е способен. 

ОЩЕ: Новият вундеркинд на Реал: Искам да бъда легенда като Роналдо и Йозил (ВИДЕО)

Да си баварец от 7-годишен, но да блеснеш другаде: Кенан Йълдъз

Сред родените през 2005 година футболисти в националния отбор на Турция се откроява още едно име - Кенан Йълдъз. В превод от турски "йълдъз" означава "звезда", каквато действително се оказа атакуващият състезател. Той е роден в Германия и прави първите си стъпки в спорта в младежките академии на Салерн Регенсбург и Ян Регенсбург. Едва на 7-годишна възраст преминава в школата на Байерн Мюнхен. Става основно звено в юношеските гарнитури на баварците, с които се разделя през юли 2022 година.

Младият турчин ги почна с екипа на "Старата госпожа"

Ювентус надделя в битка с Барселона и подписa с Йълдъз. Отскоро турският атакуващ състезател се наложи в състава на Масимилиано Алегри. За два мача в турнира за Купата на Италия има 2 гола. Веднъж се разписа в Серия А срещу Фрозиноне, както го стори и с фланелката на южната ни съседка в приятелска среща с Германия. Кенан Йълдъз, чиято трансферна цена е 10 милиона евро според transfermarkt, определено оправдава доверието на старши треньора и дава сериозна заявка за бляскаво бъдеще.

ОЩЕ: Душан Влахович не спира да бележи, Ювентус временно е на върха (ВИДЕО)

Джан Узун завладява германския футбол

Ако смятате, че сме приключили дотук с обещаващите имена от набор 2005-а, жестоко се лъжете. Джан Узун завладява германския футбол през този сезон! Роденият също като Йълдъз в Регенсбург турски младеж се представя отлично във втородивизионния Нюрнберг и според местните медии привлича вниманието на големи клубове като Байерн Мюнхен, Борусия Дортмунд, Нюкасъл и Брайтън.

Турчинът се възползва от трансфер на Лудогорец

След напускането на нападателя Квадво Дуа в посока Лудогорец старши треньорът Кристиан Фиел се довери на Узун, който се отплати подобаващо, отбелязвайки 8 гола в 16 двубоя до момента. Джан Узун играе предимно като деветка, но не е традиционен централен нападател. Той действа по-скоро като втори нападател или фалшива деветка. Може да бъде използван и на поста атакуващ полузащитник.

Арда Гюлер, Кенан Йълдъз и Джан Узун са само трима от многото обещаващи таланта на Турция. Макар и родени през 2005 година, наскоро навършили пълнолетие, те вече струват милиони и се подвизават в световни грандове, или са обект на интерес от тях. Докъде ли ще стигнат младите "лунни звезди" и може ли някой от тях да стане "новият Арда Туран"?

ДНИТЕ ДО ЕВРО 2024: Турция е окрилена и приземена от инфарктни голове в края (ВИДЕО)

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ФУТБОЛ СВЯТ:

Решено! Арне Слот наследява Юрген Клоп в Ливърпул

Илия Груев и Лийдс сгафиха, а Лестър се завърна във Висшата лига (ВИДЕО)

Резервите на Реал Мадрид излъгаха Сосиедад, турски вундеркинд блести (ВИДЕО)

50 дни до ЕВРО 2024: Група D - Кандидат-шампиони, българска следа и огромна липса

Швеция отказа да въведе ВАР в местното футболно първенство

Манчестър Сити разгроми Брайтън и крачи уверено към върха (ВИДЕО)

Потвърдено: Ливърпул е в преговори за нов мениджър, който е уверен, че ще наследи Клоп

Гол в 95-ата минута донесе успеха на Рома при преиграването с Удинезе (ВИДЕО)

Неочакван обрат: Шави остава начело на Барселона

Класен финт и перфектна асистенция: Мбапе твори във Франция (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Футбол свят