Пелегрини: Трансферът на Мата в Юнайтед не трябва да се толерира

20985
Пелегрини: Трансферът на Мата в Юнайтед не трябва да се толерира
Снимка: Getty Images/Guliver

След  като Арсен Венгер обяви вчера трансфера на Хуан Мата в „Манчестър Юнайтед“ за „нечестен“, днес негодуванието си изрази и мениджъра на втория тим в класирането на Англия, а именно „Манчестър Сити“.  Утре със сигурност обаче Моуриньо няма да последва верижната реакция, защото именно той нарочи Мата за продан.

Пелегрини обяви, че е против харченето на много пари за трансфери в средата на сезона, но ако беше на мястото на Мойс и в ситуацията с „Юнайтед“, едва ли щеше да мисли така.

Венгер: Не е честно Мата да ходи в Юнайтед

Мениджърът на „Арсенал“ не е никак доволен от факта, че „Манчестър Юнайтед“ и „Челси“ си стискат ръ...

„Мисля, че Хуан Мата е страхотен футболист. Срамота е, че Моуриньо не го пускаше по-често в игра. Смятам също, че „Юнайтед“ прави трансферен удар. Аз лично съм на мнение, че не е редно играч да „прескача“ от един клуб в друг от едно и също първенство и точно по това време, но правилата са си правила“.

Според Арсен Венгер това не е честно – най-вече с оглед на предстоящата среща с „червените дяволи“ в средата на другия месец. Според него „Челси“ не се притеснява от тези си действия, защото вече изигра двата си мача с „Юнайтед“ за настоящия сезон. Сега обаче „червените дяволи“ могат да сътворят нещо срещу „Арсенал“ и да объркат плановете на Венгер и компания за титлата, а лукавия Моуриньо в момента сигурно потрива доволно ръце и се наслаждава на цирка, който сътвори.

Освен с „Арсенал“ на „Юнайтед“ им остават вторите срещи с „Ливърпул“ и  „Манчестър Сити“. Вярно е, че един човек не може да сътвори чудеса, но от друга страна Мата със сигурност жадува за повече минути на терена и ще даде всичко от себе си.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Футбол свят