Рибери: Бундеслигата е най-силното първенство в момента

17570
Рибери: Бундеслигата е най-силното първенство в момента
Снимка: Getty Images / Guliver

Франк Рибери смята, че представянето на немските тимове в Европа е впечатляващо и това говори, че немският футбол е доминиращ пред останалите първенства на Стария континент. Той е на мнение, че към момента Бундеслигат е най-силното първенство в Европа и света.

Безспорен факт е, че в Шампионска лига, за първи път в историята на турнира, се класират цели четири немски тима за  елиминационната фаза – „Байерн Мюнхен“, „Борусия Дортмунд“, „Шалке 04“ и „Байер Леверкузен“, като само „Шалке“ и „аспирините“ са на втора позиция в групите си, а в немското първенство отборът от Гелзенкирхен е на 6-та позиция, а другите три заемат първите три места.

Обявиха финалната тройка за Златната топка

ФИФА обяви официално имената на Роналдо, Меси и Рибери, които ще спорят за престижния приз, който ще определи кой от тях е най-добър ка...

Факт е и последният финал на Шампионска лига, където за трофея спориха „Байерн“ и „Дортмунд“ и той бе спечелен от „баварците“.

Ако вземем предвид и Лига Европа е наистина изненада, че преди последните срещи от груповата фаза, „Фрайбург“ е на втора позиция в групата си, а в Бундеслигата е на 16-то място, точно преди изпадащите. „Айнтрахт Франкфурт“ пък е водач на групата си и се класира със сигурност напред, а е на 15-та позиция в Бундеслигата.

„Нивото на немския футбол се вдигна осезаемо през последните години. Бундеслигата е сред най-добрите първенства в света, може би – най-доброто. Вижте какво прави например „Айнтрахт Франкфурт“. Немските тимове и футбол доминират в момента в Европа“, коментира Франк Рибери.

Действително, в ранглистата на УЕФА, Бундеслигата е на трето място след испанската Ла Лига и английската Висша лига.

Тейо: Снощи доказахме, че няма криза в Барселона

Нападателят на "каталунците" е във възторг от разгромната победа снощи над "Селтик" с 6:1, в последния мач от груповата фаза на Шампион...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Футбол свят