Сензационно решение на Канада - иска Мондиал 2026

28982
Сензационно решение на Канада - иска Мондиал 2026
Снимка: Getty Images/Guliver

Европейският футбол в Канада все още не е толкова популярен и именно поради тази причина "кленовите листа" искат да кандидатстват за домакин на Световното първенство през 2026г. Домакини на предходните два мондиала, без този през настоящата година, ще са съответно в Русия и Катар.

Президентът на Футболната асоциация на страната Виктор Монталяни коментира, че тази стъпка е част от държавната политика относно най-популярния спорт в цял свят.

Новият стадион на Спартак Москва ще бъде едно от съоръженията на Мондиал 2018

Собственикът на руския клуб Леонид Федун обяви, че инвестицията в новия стадион на отбора е в размер на 14 блн. рубли (426 млн. долара)...

"Ние сме единствената страна от Г-8, която не е била домакин на Световно първенство по футбол. А в същото време сме били домакини на всички останали големи спортни форуми. Мисля, че е време Канада да приеме и най-големия форум във футбола", каза още Монталяни.

Канада има някакъв опит в организирането на футболните турнири, след като преди две години прие Световното първенство за юноши до 17 години, а догодина е домакин на Световната купа за жени.

От 1994 година пък не е приемала домакинство на Златната купа на КОНКАКАФ.

Иначе Канада има едно участие на Световно първенство - през 1986 година в Мексико, а в момента националният отбор е на 111-о място в Световната ранглиста.

ФИФА официално смени сезона на игра за Мондиал 2022 в Катар

ФИФА оповести днес интересното решение. Още през миналата година се дебатираше този въпрос, поради нечовешките летни жеги в Катар. Първ...

Канадците пък могат да бъдат първите, които могат да се възползват от решението на президента на ФИФА Сеп Блатер изборът на на домакин на Световните първенства да се решава от всички членове на асоциацията, а не само от изпълнителния комитет, информира БТВ.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Футбол свят