Сити не се трогна от сълзите на Суарес и е на точка от титлата

7252
Сити не се трогна от сълзите на Суарес и е на точка от титлата
Снимка: Getty Images/Guliver

Манчестър Сити се изкачи на върха във Висшата лига след победа с 4:0 над Астън Вила. "Гражданите" вече имат аванс от две точки пред Ливърпул, с което елиминираха от борбата за титлата Челси и сега се нуждаят от равенство с Уест Хям в последния кръг за да спечелят титлата.

Брад Гузан трябваше да се намесва на вратата на Вила още в началото, когато Джеймс Милнър изведе Един Дзеко, но босненецът не успя да се разпише. Милнър отново бе замесен, когато по-късно изведе Пабло Сабалета, а той подаде към Яя Туре. Ударът на африканеца обаче бе изчистен от голлинията.

Давид Силва имаше две положения да открие резултата преди почивката, но Гузан се намеси добре и при двете.

Домакините продължиха да създават добри възможности и през второто полувреме и поведоха малко след 60-ата минута, когато Един Джеко вкара от близко разстояние след добра работа на Сабалета отдясно.

Босненецът вкара втория си гол 8 минути по-късно като отново бе точен с добавка от близко разстояние, след като Гузан отрази удар на Сабалета.

Стеван Йоветич опита да вкара трети гол за домакините с удар от 20 метра, скоро след като влезе от скамейката, но Гузан спаси.

Гостите едва не върнаха един гол 10 минути преди края, когато Джо Харт не се намеси добре при удар на Андреас Вайман, но топката се отби в напречната греда.

Йоветич успя да се разпише в последната минута от добавеното време, а Яя Туре оформи крайния резултат в добавеното време.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com