Как да накараме лимоново дърво да даде плод?

63249
Как да накараме лимоново дърво да даде плод?
Снимка: Anna Armbrust / Pixabay

Ако очаквате с нетърпение домашна лимонада и лимоненото дърво не ви дава плодове, може да има просто обяснение. В тази статия ще научите как можете да накарате вашето лимоново дърво да даде плод.

Причини за липсата на плодове на лимоновото дърво

8 безценни приложения на ЛИМОНА

Натуралният антиоксидант, или добре познатият ни лимон, се използва за лечение на различни проблеми от древни времена. Лимонът съдържа ...

Първо се запитайте: цъфти ли вашето дърво? Цветята водят до плодове, а липсата на цъфтеж означава, че вашето дърво не може да дава плодове. Причините за това могат да бъдат неправилно отглеждане, липса на хранителни вещества, недостатъчно поливане и лоша подложка.

Ако растението цъфти, но все още няма плодове, това може да е, защото дървото не е достатъчно зряло. Лимоновото дърво започва да дава плодове на възраст от 3-5 години, в зависимост от сорта. Падането на цвета е един от ключовите проблеми на младото лимоново дърво. Много от развиващите се плодове падат, преди да започнат да растат. Тази липса на "плодове" може да се дължи на излишък на плодове, прекомерно поливане, ниски концентрации на хранителни вещества в почвата или излагане на студ.

Как мога да накарам лимоновото дърво да даде плод?

Има няколко условия, които допринасят за плода на един лимон. Поставете растението близо до прозорец от южната или западната страна на къщата. Плодовете на лимоновото дърво ще дава само при високи температури. Използвайте добре дренирана почва при засаждане. Също така, сложете тор рано напролет и се уверете, че е предназначен за цитрусови дървета и съдържа висока концентрация на калий. Избягвайте излишния азот по време на цъфтежа, тъй като това насърчава зеления растеж и намалява производството на цветя.

Как да стимулираме плододаването на лимоновите дървета?

7 хитри приложения на лимона

Лимоните имат алкален ефект, като помагат за изхвърлянето на токсините от тялото и правят кожата ни да изглежда стегната. Те са богати ...

Поливайте дървото дълбоко и често през есента и намалете наполовина количеството напояване през зимата. Дълбокото поливане също е необходимо през пролетта и лятото, тъй като дървото се нуждае от много влага, за да образува сочни плодове.

Подхранвайте през пролетта с подходяща тор, включително добавяне на фосфор, за да насърчите цъфтежа и плододаването, и подрязвайте само когато е необходимо. Плодовете се развиват в краищата на клоните, така че е най-добре да премахнете само мъртвата дървесина и проблемните клони.

Предотвратете появата на болести и вредители по дървото и вземете подходящи мерки при първите признаци на поява. Здравите растения дават добри плодове.

Няма плод на лимоновото дърво след присаждане?

Ако лимоновото дърво все още не дава плодове, това може да се дължи на лоша подложка. Сортовете „джуджета“ дават по-добри плодове и по-бързо от дърветата в пълен размер. Винаги можете да изчакате една година след добър растеж и да видите дали ще даде плод през следващата година. Може би дървото трябва да порасне малко през годината и тогава ще ви възнагради с богата реколта от златни лимони.

Как да се грижим за лимона?

Лимоните и като цяло цитрусите не са от типичните плодове за нашите географски ширини, но пък те успешно се приспособяват през топлата ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ГРАДИНАРСТВО:

Какви са подходящите температури за засяване на домати?

Ето как да ограничите разпространението на плевели в градина

Основни съвети при засяване на моркови в домашната градина

Още имаме време: Ето как да засадим лалета през април

Защо перата на чесъна пожълтяват и как да го подхраните, за да спасите растението

Може ли да се ускори плододаването на младите овощни дървета

Тънкости в борбата с плевелите в зеленчуковата градина

Тънкости за отглеждане на черешово дърво от резник

9 култури, които можете да отглеждате в малка градина

Билки и цветя за вашата майска градина: Сега е моментът да ги засадите

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com