Как да отглеждате грозде в двора?

24915
Как да отглеждате грозде в двора?
Снимка: Pixabay

Според Библията гроздето е първата храна на боговете, а според някои данни и храната, която изяли Адам и Ева. Според учените хората са започнали да пият сок и вино от грозде още седем хиляди години преди новата ера! От незапомнени времена плодовете, клонките, листата и дори корените на гроздето се използват за лечение на различни заболявания. Плодовете на гроздето съдържат около 200 активни вещества: витамини, микроелементи, етерични масла, восък и дори карболова киселинаа. Редовната консумация на грозде ще ви избави от анемия, разстройства на храносмилателната и нервната система, ще понижи холестерола и кръвното налягане.

Клеопатра например поставила начало в използването на гроздето в козметиката. На тази база днес научните изследвания потвърждават, че гроздовият сок, нанесен върху косата, засилва растежа на косата и премахва проблема с косопада, а маските с гроздов сок имат мощен подмладяващ ефект. И така, ако искате да сте толкова красиви, умни, можещи и грижовни към здравето и младостта си, добре е да отглеждате "панацеята за всички болести". В края на краищата, подобна стъпка ще спести всички притеснения за съдържанието на нитрати в плодовете и безопасно ще го използвате за храна и за козметични процедури?

Отглеждането на грозде чрез резници е най-често срещаният, удобен и практичен начин. В резултат на това ще получите точен аналог на растението майка: същия вид, същия вкус и същите изисквания за грижа. Има няколко доказани метода за рязане на грозде, но ние ще ви разкажем за най-ефективния. Не забравяйте, че успехът на експеримента ще зависи пряко от това дали спазвате определени условия за отглеждане на грозде.

Още сега напръскайте лозята с този разтвор и гроздето ще стане по-сладко

Най-добрият начин за отглеждане на храст грозде от резници

1. Зимата свърши и е време да отрежете резниците. За целта отрежете върха на лозата под петата пъпка, отрежете върха на разстояние 1 см от горната пъпка, потопете долната част в корен или друг стимулатор на растежа на корените. Направете запас от резници 2-3 пъти повече от необходимото. При излишък винаги ще се намери на кого да ги дадете.

2. Грозде във вода - за целта вземете стъклен буркан с вместимост 1 литър, поставете пласт медицинска вата (2-3 см) на дъното и напълнете буркана с утаена вода на 2-3 см над слоя памук. Не забравяйте да добавите 2 таблетки активен въглен към водата, за да не страдате от неприятна миризма, идваща от съда. Поставяме резниците върху памучна вата и отгоре поставяме найлонов плик. Поставяме нашата мини-оранжерия на перваза на прозореца.

3. В процеса на изчакване да се появят корените. Не забравяйте да контролирате нивото на водата. Долейте, ако е необходимо. Най-вероятно ще видите първите млади листа на резниците и само след 3-8 седмици и в зависимост от сорта грозде ще се появят корени. Не вадете резниците от буркана, не ги подхранвайте с торове, доверете се на опита и оставете всичко да си върви естествено.

Отгледайте и най-капризния сорт грозде с този ефективен метод

4. Купете универсална смес за стайни растения, поставете я в кашони за сок или нарежете пластмасови бутилки от 1,5 - 2 литра. Може да използвате и контейнер, който след това ще нарежете и изхвърлите. Не забравяйте да направите дренажни отвори на дъното. Задълбочавайте рязането с 1/3 от контейнера. Не увреждайте корените!

5. Задължителното тук е поливането. След засаждане трябва и допълнително поливане. Ако е необходимо, не забравяйте от време на време да разхлабите горния почвен слой.

6. Към края на май започнете да "закалявате" вашите "домашни любимци". За целта изкарвайте ги на слънце за около седмица сутрин и след 17:00.

7. Сега вашите гроздови мини-храсти могат да бъдат засадени на постоянно за пребиваване място. За целта изрязвайте стените на контейнера, в който растат, и заедно с буца пръст ги поставяте в подготвената дупка.

След като отгледате добра реколта в двора, използвайте тайните от красотата на гроздето, като си направите от вкусното зрънце маска за косата и лицето.

Успех в градинските начинания!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ГРАДИНАРСТВО:

Прихващане на магнолия от клонка не е трудно - ето как се прави!

Размножаване на хортензия: за какво трябва много да внимаваме?

Защо пролетното пръскане с бордолезов разтвор на овошките е толкова важно

Кога се режат розите през пролетта

Този домашен тор ще съживи и най-изсъхналите цветя

Защо китайската роза не цъфти

Експерт: Засадете това цвете до зеленчуците и те ще са по-едри от всякога

Най-добрият тор за хортензията - 3 съставки, които всички изхвърляме

Засаждане на картофи - опитните градинари слагат това в дупката

Накиснете лука в това преди да го засадите в градината

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com