Как да премахнете дървесните мравки от дома и градината?

7582
Как да премахнете дървесните мравки от дома и градината?
Снимка: iStock

Дървестните мравки може да са малки, но щетите, които нанасят, могат да бъдат разрушителни. Дървестните мравки са активни през пролетните и летните месеци. Те гнездят във влажна дървесина отвътре и отвън, често в гниещо дърво, зад плочки в банята, около мивки, вани, душове и съдомиялни машини. За да поддържат яйцата си им е необходима влажна среда, но могат да се намерят и гнезда на част от колонията, които не са във влажни зони.

Този вид мравки не ядат дървото, но го унищожават, докато създават тунели и галерии за гнездата си. Хранят се с живи и мъртви насекоми на открито, като основни хранителни изтоници са захари и протеини. Те са привлечени от медена роса, която е сладка течност, произвеждана от листни въшки и люспести насекоми. На закрито се хранят с месо и сладкиши.

Сложете това в градината и ще забравите за мравките

Как да се отървете от дървесните мравки?

За съжаление начините за премахване на дървесните мравки не са лесни. Основно и най-важно правило е да унищожите гнездото им. Навън потърсете щети от дървестни мравки и дейност в гниещо дърво, пънове или дървени конструкции. Вътре гнездата и щетите от дървесните мравки са по-трудни за намиране.

Ако поставите стръв, можете да последвате мравките обратно до гнездото им. Активният им период е между залез слънце и полунощ. Мравките не виждат червения цвят, така че най-добрият начин да ги проследите е да покриете фенерче с червен филм и да проследите дейността им през нощта.

Край на мравките в градината с тези лесни трикове

Домашни средства

Най-добре е да използвате услугите на професионалисти, защото те имат инсектициди, които не са обществено достъпни. Ако обаче предпочитате да се справите с проблема сами, подгответе се, че няма да е лесно. Ако откриете гнездото, напръскайте инсектицид директно върху него, за да убиете колонията.

Ако гнездото не може да бъде намерено, поставете храна за примамка с комбинация от 1% борна киселина и 10% захарна вода. Мравките работнички изяждат примамката и я споделят с останалата част от колонията. Имайте предвид, че този метод не е мигновенен, а точно обратното и може да отнеме седмици до месеци. Не поставяйте инсектицид директно върху храната, защото той ще убие работните мравки, преди да се върнат и да споделят храната с колонията.

Ако гнездото на мравките се намира зад стена, борната киселина може да се пръска през електрическия контакт в празнината на стената. Мравките пътуват по електрически проводници и ще бъдат изложени на борна киселина. Внимание: Внимавайте, когато използвате този метод, за да избегнете токов удар!!!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ГРАДИНАРСТВО:

Как да предпазим чесъна от едноименната муха

Как се прави листно торене на домати

Дори най-упоритите плевели ще изчезнат, ако напръскате с това

Варосване на лозята през пролетта - трябва ли да се прави

Напръскайте прасковите с това през пролетта, за да берете сочни и сладки плодове

5 дървета, които привличат нещастие - НЕ ги засаждайте в двора си

Трябва ли да се варосват овошките преди Великден?

Трябва ли да се отреже първата пъпка на розите?

Засаждане на разсад в градината - по кое време на деня е най-добре да се прави

Пресаждане на нарциси - кога се прави

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com