Тайната на сочните и сладки малини - Картофени обелки

5993
Тайната на сочните и сладки малини - Картофени обелки
Снимка: Magdalena Kozikowska / Pixabay

Ако миналата година вашите малини бяха дребни и кисели, имаме добри новини за вас. Тази година можете да промените това с правилното подхранване. Въпреки че не всички химични добавки са еднакво ефективни и безвредни, органичните варианти предоставят отлични резултати. В месец май е моментът да се погрижите за малините, за да станат сладки и сочни.

Никога НЕ изхвърляйте повече картофените обелки! Те могат да ви бъдат много полезни

Картофените обелки се считат за един от най-добрите торове за подхранване на малините. Започнете, като ги изметете добре и ги залеете с гореща вода в съотношение 1:3. Когато течността се охлади напълно, полейте малините с нея. Алтернативно, можете да смелете картофените обелки в кафемелачка или блендер и да разпръснете полученият прах под храстите. Пролетта е идеалното време да заровите картофените обелки директно под малините.

Не се тревожете, че картофите ще поникнат и ще привличат вредители - това не е проблем. Защитавайки вашите малини, картофените обелки осигуряват оптимално подхранване, без да предизвикват нежелани последствия.

Интересно: Почистване на комин само с картофени обелки

Внимавайте да не прекалявате с количеството на картофените обелки, тъй като твърде голямото количество може да има обратен ефект и да навреди на растенията. Затова спазвайте препоръчителните пропорции и бъдете внимателни при приложението.

Защо картофените обелки са толкова ефективни? Картофите са богати на хранителни вещества, които са от съществено значение за растежа и развитието на малините. Те съдържат важни микроелементи като калий, фосфор и азот, които подпомагат образуването на здрави плодове и насърчават по-добро развитие на растенията. Също така картофените обелки осигуряват хранителен резерв на почвата, като спомагат за задържането на влагата и подобряват нейната структура.

НЕ хвърляйте обелките от картофи! Ето за какво може да ги използвате

Най-доброто време да приложите тора от картофени обелки е през месец май, когато растенията активно растат и се развиват. Правилното подхранване през този период ще има дълготраен положителен ефект върху малините и ще ви донесе по-големи и по-сладки плодове.

Сега, когато знаете тайната на опитните градинари за сочни и сладки малини, е време да приложите знанията си и да се насладите на изобилието от вкусни плодове във вашата градина. Не забравяйте да споделите тази техника с приятели и семейство, които също искат да отглеждат вкусни малини.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ГРАДИНАРСТВО:

Кои ЦВЕТЯ да засадя през май?

Най-добрият тор за едри и сладки малини се приготвя с 3 лъжици от това

С каква вода се поливат краставиците?

Торене на картофите с пепел - ето как се прави

Билката, която задължително трябва да се засади до доматите и краставиците

Кога задължително трябва да подсилим доматите с мая?

Как се прави размножаване на антуриум?

Най-непретенциозното цвете, което всеки трябва да има в градината си

Как се прави размножаване на дървовидна ружа?

Как е правилно да се отглежда жасмин?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com