Tри основни правила за грижа за стайните растения през студения сезон

20379
Tри основни правила за грижа за стайните растения през студения сезон
Снимка: Pexels

Много стайни растения са в състояние да се адаптират до известна степен към съществуващите условия. Въпреки това техните собственици трябва да осигурят подходящо място, което имитира естественото им местообитание.

През есенно-зимния период домашните представители на флората могат да страдат от промяна в климатичните условия. През този период е важно да се полагат подходящи грижи, за да не загинат стайните растения. Експертите споделиха три основни правила.

4-те задължителни цветя за щастие вкъщи

Стайните растения имат своята неоспорима роля в живота на всяко едно домакинство. Те не само насищат въздуха с кислород, но и правят по...

Ограничете торенето

През студения сезон много растения влизат в хибернация. Те спират да растат и забавят фотосинтезата, така че няма нужда от допълнително хранене. През този период торенето е най-добре да се елиминира или да се намали наполовина. Въпреки че растенията може да изглеждат малко оклюмали, те все още са живи и здрави. Затова не е нужно да прекалявате с подхранването.

Осигурете правилно поливане

Прекомерното или, обратно, недостатъчното поливане са най-честите причини за смъртта на растенията. Много собственици, забелязвайки сухия горен почвен слой, започват да поливат растението. Всъщност почвата под горния слой може да е идеална. Някои хора, от друга страна, не дават на растенията достатъчно вода. За да определите кога е необходимо поливане, можете да тествате почвата, като прокарате показалеца си. Ако е мокро, не правете нищо. Ако е суха, по-добре е да добавите вода.

Преместете растението на безопасно място

Цветята, които трябва да имате вкъщи за по-чист въздух

Смог пробива през прозорците? В борбата с токсичните съединения потърсете помощта на растенията. Ето растения за пречистване на въздуха...

Интензивната топлина от радиаторите създава стрес дори и за най-издръжливите стайни растения. Радиаторът бързо лишава флората и тяхната почва от влага. Фактът, че растението съхне, може да се разбере по пожълтяване и увяхване на листата, както и по потъмняване на стъблата.

Друг враг на растенията е течението. Особено вредно е, когато се комбинира с топъл радиатор. Ето защо, през есента и зимата е по-добре да премахнете растенията далеч от радиатори и места, които създават течения.

Осигурете светлина

През зимата дните стават по-къси. Поради това растенията нямат слънчева светлина. Ако това не са сенколюбиви сортове, тогава се препоръчва да пренаредите саксиите на места, където има повече светлина. Растението сигнализира за дефицит, когато започне да се навежда към източника на светлина. Също така, бариера, която не позволява на представителите на флората да получават достатъчно количество светлина, създава слой прах върху листата. Следователно те трябва да се избърсват по-често.

Стайните растения се нуждаят от специални грижи през есента, тъй като се подготвят за зимата по това време на годината. Специалистите са дали съвети как да се грижим правилно за растенията през студения сезон.

Как да се грижим за китайската роза през зимата

Китайската роза (хибискус) може да бъде чудесна декорация за дом или градина и противно на много стереотипи, изобщо не е отровна. Въпре...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ГРАДИНАРСТВО:

От кои растения кърлежите пълзят надалеч

С какво е подходящо да подсилим разсад домати?

Научете този хитър способ за вкореняване на рози във вестник!

Как се прави размножаване на дафинов лист?

Засейте копъра по този начин, ако искате да поникне по-бързо

Торете чесъна така, за да е богата реколтата му

Най-добрият тор за динята е този

Най-добрите сортове тиквички са тези

Торене на къпините през април - ето как се прави

Защо опитните градинари поръсват лехите с елда

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com