Засадете ТЕЗИ растения до ягодите за успешна реколта

5312
Засадете ТЕЗИ растения до ягодите за успешна реколта
Снимка: iStock/Guliver

Ягодите имат страхотен вкус и са предпочитани за засаждане в домашните градини. Самите ягодови растения не изискват много поддръжка и грижа, но плодовете са любими на много вредители, включително охлюви и паякообразни акари. Добрите градинари използват придружаващо засаждане, ако пространството в градината е много малко, но и в случаите, когато искат чрез правилните комбинации от растения да отблъснат вредните насекоми.

Когато планирате вашата градина с ягоди, имайте предвид, че тези растения се размножават чрез изпращане на бегачи, които произвеждат листа и корени, които в крайна сметка прерастват в друго растение. Оставете по-голямо разстояния между растенията от ягоди, защото се разпространяват много бързо – поне 45 см.

Градинарите съветват да запълните пространството между растенията с мулч, за да помогнете за контролиране на плевелите и задържане на влагата. Друг вариант е да засадите между растенията билки, зеленчуци или цветя, с които ще си помагат взаимно в растежа.

Правилно поливане на ягодите за СТРАХОТНА реколта

Копър

Копърът е добро придружаващо растение за ягоди поради допълващите се навици за растеж. Копърът става тънък и висок, а листата могат да се берат по всяко време. Ароматът на копъра привлича много полезни насекоми. Цъфтежът привлича хищни насекоми като летателни мухи, които с радост ще направят храна от всякакви листни въшки и трипси, които се появят на ягодите.

Лук

Лукът е от семейството на алиума и има остър аромат, който не е привлекателен за вредителите. Лукът може да отлъсне охлювите, един от най-вредните вредители за ягодите. Тези луковици също така узряват по същото време, когато ягодовите растения започват да изпращат бегачи, така че можете да приберете лука си, за да освободите място за още повече от тези плодни растения.

Защо листата на ягодите покафеняват: Възможни причини

Маруля

Компактният растеж на марулята я прави идеална за поставяне между ягодови растения. Тя също е предразположена към увреждане от охлюви, но можете да защитите и двете култури с продукт на базата на железен фосфат, което е органично, естествено срещащо се съединение, което е безопасно за използване около диви животни и домашни любимци.

Настурция

Настурцията е красиво многофункционално растение. Със своите големи, дисковидни листа и цветни цъфтежи, настурциите са чудесно допълнение към всяко пространство, но също така отблъскват вредители, включително листни въшки.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ГРАДИНАРСТВО:

Как се прави засаждане на малини от пръчки?

Пет пъти мисли, един път сади: Едни от най-трудните за отглеждане растения

Това са най-подходящите малки овощни дръвчета за вашата градина

Ето как да засадите семена от моркови за страхотен старт

Наторяване на боровинкови храсти: Ето какво трябва да знаете

Какви са подходящите температури за засяване на домати?

Ето как да ограничите разпространението на плевели в градина

Основни съвети при засяване на моркови в домашната градина

Още имаме време: Ето как да засадим лалета през април

Защо перата на чесъна пожълтяват и как да го подхраните, за да спасите растението

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com