New York Times със статия за Бургас

9384
New York Times със статия за Бургас
Снимка: Actualno.com

Много е приятно да опознаеш Бургас, като се разходиш пеша, но понеже е голям град, по-добре е да вземеш велосипед под наем. Това публикува вчера в авторитетното американско издание "Ню Йорк Таймс" журналистът Лукас Петерсън, който води рубрика за най-изгодните и приятни дестинации за почивка в света.

"Когато за първи път стъпих върху горещия пясък на България и видях брега на Черно море, си помислих: "Това трябва да е океанът". Така започва туристическият очерк на журналиста Лукас Петерсън. Само преди дни той е посетил България, за да разгледа и сравни цените и условията за отдих, които предлага нашият туризъм.

 Петерсън каца в София със самолет, взима кола под наем и се отправя към морето. Пътьом се отбива до Хасково, за да присъства на сватбата на своя братовчед Матю, който се жени за българката Таня и продължава към Бургас, където отсяда в хотел в центъра на града.

Първото нещо, от което е впечатлен, е Арменската църква "Сурп Хач", построена през 1673 г. Той споделя още: "Всъщност, цялата област е пропита с история. Обичам богатата история, с която са пропити райони като Бургас и близките градове Несебър и Созопол".

Лукас Петерсън е впечатлен от артефактите от бронзовата епоха в Археологическия музей в Бургас и добавя, че там може да се види най-старата открита мраморна статуя в България само срещу 5 лв. вход, а срещу 10 лв. може да посетитиш всичките четири музея в града.

Освен от историята, Петерсън остава впечатлен от качеството и цената на храната в Бургас, събщиха от пресцентъра на общината. Най-много му харесват шопската салата, кашкавалката и морските деликатеси - миди и панирани калмари.

Журналистът разказва още, че най-добре е да разгледаш Бургас с велосипед под наем. Най-изгодна, според него, е магнитната карта за 10 лв., а велоалеите са удобни. На колело той разглежда и описва Морската градина като просторен парк по протежението на крайбрежието, с арт инсталации, басейн, Летен театър, велоалеи и чудесен изглед към морето.

Откриват Фестивала на пясъчните скулптури в Бургас

Деветото издание на впечатляващия бургаски Фестивал на пясъчните скулптури ще бъде открито в 18.00 часа на 1 юли - петък. Тогава всеки ...

Петерсън посещава още древните градове Несебър и Созопол, където отново сравнява качеството и цената на храната, както и предлаганите стоки и сувенири.

В края на статията си журналистът описва бургаската ивица като красив и обширен плаж с бял пясък и заключава "чудя се, как досега не съм посещавал тази част на света".

 

Пълната статия можете да прочетете на: http://www.nytimes.com/2016/07/24/travel/bulgaria-black-sea-budget-travel.html?_r=3

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com