Огромна суджукова торта за празника на горнооряховския суджук

2673
Огромна суджукова торта за празника на горнооряховския суджук

Огромна торта от суджук ще бъде направена специално за традиционния празник на месното изкушение, който се провежда всяка година в Горна Оряховица.

Нестандартното изделие ще бъде в човешки ръст и от него ще могат да опитат всички граждани и гости, издадоха организаторите на атрактивното събитие.

От 3 до 5 юни в железничарския град ще се проведе десетото издание на Празника на горнооряховския суджук.

60-метров суджук за празника на Горна Оряховица

60-метров суджук, изработен по стара традиционна рецепта, готвят за празника на град Горна Оряховица. На 30 и 31 май железничарският ...

“Изключително приятно е да отбележим, че всяка година надграждаме постигнатото до момента. Така празникът излезе от рамките на градско събитие и придоби национална популярност”, каза директорът на Историческия музей в Горна Оряховица Пламен Мадемов, цитиран от Дарик.

За първи път Празникът на суджука ще се проведе в 3 дни. Атрактивни състезания, игри, концерти и кулинарни изкушения предвижда богатата програма.

На 3 юни от 16 ч. в парк “Градска градина” ще се проведе традиционният Регионален преглед на старата градска песен “Божури”, а така също концерти на Здравко Мандаджиев и на Цветелина Добрева.

На следващия ден от 11 ч. официално ще бъде открит Празникът на горнооряховския суджук, като в него ще се включат официални гости и самодейни състави. Програмата за деня включва суджукарско надиграване, много забавления, кулинарно шоу, фестивал “Фолклорна броеница” и концерт на Орхан Мурад.

На 5 юни освен игри и фолклорни изпълнения, на сцената в парк “Градска градина” ще излязат оркестър “Експрес Бенд” и Нелина. Пъстрата програма ще завърши с празнични илюминации.

По време на празника Историческия музей в Горна Оряховица ще бъде отворен за всички желаещи, които искат да разгледат единствената по рода си изложба, посветена на месното изкушение. Само за една година атрактивната експозиция са разгледали над 2 000 души от цялата страна. Ще бъде отворен и специален щанд, където ще бъдат предлагани сувенири- ключодържатели, магнити, тениски и дъски за рязане на суджук.

Статистиката показва, че за 10 години уникалното събитие е било посетено от над 50 000 души, които са изяли почти 10 тона суджук и са изпили 30 000 литра бира. Миналата година организаторите поставиха рекорд с направения 60-метров деликатес.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Добрите новини