Сериозни признания за двама младежи от Югозапада

4408
Сериозни признания за двама младежи от Югозапада
Снимка: Ерол Емилов

Иван Попов, ученик в ПМГ "Яне Сандански" в Гоце Делчев грабна среброто на Международната олимпиада по астрономия в Шри Ланка. Състезанието е изключително престижно, а Иван е успял да пребори конкуренция от 90 ученици от 19 страни в целия свят.

След завръщането си в България, ученикът беше поканен на среща с кмета на Гоце Делчев - Владимир Москов, където получи плакет със знака на града, Оксфордска енциклопедия, както и новата книга, посветена на патрона на града Гоце Делчев.

 

 

Снимка: Община Гоце Делчев

На срещата присъстваха още учителката на Иван - Карамфилка Патинова, която е подготвила ученика за престижното състезание и директора на училището - Елка Божикова. 

Три медала спечелиха наши ученици на Международната олимпиада по астрономия

Васил Николов, Тодор Кюркчиев и Любомир Шойлев спечелиха бронзови медали от 22-та международна олимпиада по астрономия, която се провед...

Отличието е поредна победа за дете от Югозапада на престижно международно състезание. Припомняме, че преди дни момче от с. Кочан, край Сатовча, беше номинирано в битка за "Спортист на годината" в Пенсилвания. Стивън Камбуров, който повече от 10 години живее зад океана със своето семейство, предизвика истински фурор в американския щат Пенсилвания със своите футболни умения. 

Тийнейжърът е номиниран от най-голямата медицинска асоциация в САЩ, която подпомага ученическия спорт. Победителят в престижното състезание, освен големия приз, ще получи и месечната стипендия от 500 долара.

Снимка: Община Сатовча

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com