10 тайни на французойките за перфектна фигура

14880
10 тайни на французойките за перфектна фигура
Снимка: iStock

Французойките са известни като едни от най-слабите и стройни жени. Френският диетолог Анри Жойе разкрива тайните им за перфектна фигура и крепко здраве.

1. Консумацията на зеленчуци и/или плодове всеки ден (по 5 броя)

Със сигурност не е трудно да изядете общо 400 гр плодове или зеленчуци за един ден. Добре е това количество да се увеличи на 700 гр дневно. По този начин тялото ви ще си набави вода, захари, по-специално фруктоза, витамини, минерали, микроелементи, диетични фибри, които придават усещане за ситост.

5-те тайни за красота на французойките

2. Избягване на комбинацията захар + алкохол + мазнини

Всички тези вещества, консумирани в излишък, увеличават риска от онкологични заболявания на гърдата, матката и простатата. Но консумацията на чаша червено вино с всяко хранене е напълно безопасна (освен по време на бременност).

3. Поддържане на физическа активност

Това е отличен начин за предотвратяване на всички видове онкологични заболявания. По този начин намалява излишната мастна тъкан, подобрява се функцията на черния дроб, увеличава се мускулната маса.

Искате да сте стилни като французойките? Следвайте тези 15 съвета

Физическата активност насърчава отстраняването на токсините чрез потта. Освен това сънят се нормализира и става по-пълноценен.

4. Ежедневна консумация на зехтин

Зехтинът е богат на олеинова киселина и полифеноли, които намаляват заболеваемостта от рак и смъртността при коронарна болест на сърцето. На тях се дължат и неговите антиоксидантни и противовъзпалителни свойства.

5. Не преяждайте

Вечерята ви трябва да включва лека храна: плодове (1-2 бр.), зелена салата със зехтин, няколко филийки препечен хляб, малко бадеми. Внимавайте със сирената от краве мляко. Не ги консумирайте повече от веднъж на ден, възможно е някои от тях да съдържат 10% наситени мазнини.

Защо французойките се влюбиха в оцета?

Най-добре е да си набавяте захар чрез консумацията на пресните плодове и мед.

6. Гответе на температура не по-висока от 95 ° C

Този метод гарантира запазване на естествения вкус на храната. Ястията, които обикновено се считат за тежки за стомаха, са по-лесни за храносмилане, когато се приготвят на пара. При този начин на топлинна обработка загубата на витамини е минимална.

7. Кърмете децата си най-малко 6 месеца

Рискът от рак на гърдата и яйчниците намалява значително, ако кърменето е продължило най-малко шест месеца. Освен това има значение броят на децата и възрастта по време на първата бременност - около 26 години. Всяко бебе, което е кърмено в продължение на три до шест месеца, намалява риска от рак на гърдата с 8%.

Треньор по здравословно хранене: Яжте ФЕРМЕНТИРАЛИ храни

Ако една жена е изложена на риск от това заболяване, тогава е препоръчително да заложи на по-дълго кърмене - от 12 до 24 месеца. Това може да намали риска с 50% спрямо други жени със същите рискови фактори.

8. Приемайте лекарства, само когато е необходимо

В последните десетилетия се налага практиката за прием на лекарства като средство за превенция. Разбира се, понякога дори лекарите се придържат към този метод. Но трябва да запомните, че всяко лекарство е предназначено за лечение на определено заболяване и неговият прием има определени странични ефекти.

9. Спете поне по 8 часа

Недостатъчният сън може да доведе до наднормено тегло както при деца, така и при възрастни, така че всеки трябва да спи поне 8 часа на ден.

6 правила за здравословно хранене, които можете да нарушите

10. Консумирайте хляб на всяко хранене

Брашното е източник на растителни протеини и сложни въглехидрати, които са необходими най-вече за функцията на мускулите и мозъка.

Пълнозърнестото брашно съдържа повече протеини, диетични фибри, минерални соли, витамини от група В и каротеноиди.

Според Стивън Лорънс Каплан белият хляб е една от „водещите причини за влошаване на общественото здраве“. Гликемичният индекс на хляба е обратно пропорционален на обемното му тегло.

10 съвета за здравословно хранене

При използване на закваска хлябът съдържа повече органични киселини и има най-нисък гликемичен индекс. Друго предимство на хляба с квас е по-дългият му срок на годност. В допълнение, квасът подобрява толерантността към глутен. 

Важно: Статията е с информативна цел и предоставената в нея информация не може да замести консултацията с лекар или специалист по здравословно хранене!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

Тази евтина напитка пречиства кръвта от високата захар

Това е най-важният витамин за диабетиците

Сирене за отслабване - как е правилно да се яде

Симптомите, които показват проблеми с жлъчката

Как изтощителните тренировки и претренирането влияят на имунитета?

Това кафе вдига холестерола

Хлорофил в организма: Какво трябва да знаем и за какво да внимаваме

Кафе с мляко - как е правилно да се пие

10+ МАЛКИ ТАЙНИ да свалим кръвното у дома БЕЗ ХАПЧЕТА

3 съставки, които ще направят почти всяко ястие полезно за сърцето

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com