6 начина да включите авокадо в диетата си за доза здраве

3755
6 начина да включите авокадо в диетата си за доза здраве
Снимка: iStock/Guliver

Авокадото е един от най-здравословните и хранителни плодове, който е зареден с всички важни витамини и минерали. Подобрява храносмилането, подпомага отслабването, понижава холестерола и ни осигурява цялостно благосъстояние. То е чудесна храна за закуска и може да се добави към различни салати. Ето някои уникални начини да включите този плод във вашата ежедневна диета. 

Подправете авокадото

Експресна диета за три дни

Има много диетични планове, които хората следват за отслабване в зависимост от здравето и благосъстоянието си. Но трябва да се отбележи...

Нарежете авокадото на парчета и след това поръсете малко зехтин, сол, черен пипер и балсамов оцет и се насладете на плодовете. Това е най-лесният начин да консумирате авокадо ежедневно. 

С бъркани яйца

Ако искате да разчупите малко класическите бъркани яйца, направете го с авокадо. Просто добавете малко кубчета авокадо върху бърканите си яйца. Добавете плодовете, когато яйцата са полуготови и след това продължете да готвите, докато авокадото се затопли. 

С тост

Можете да замените маслото и сладкото с намазка от авокадо и да им се насладите с хляб. Можете също така да приготвите малко гуакамоле с авокадо и също да го консумирате с авокадо. Можете да използвате разядката и с други тестени изделия като крекери. 

Диета със зелен чай гарантира -10 кг.

Зеленият чай е една от най-здравословните напитки на планетата. Той е зареден с антиоксиданти и различни специфични съединения, които ...

В салати

Авокадото е чудесно допълнение към салатите. Така че, можете да приготвите всякакви салати и да добавите този плод към тях. Авокадото е богато на фибри, които засищат глада ви и намаляват приема на калории. Можете също да добавите яйца, пиле и риба към салатите. 

Супи

Друг чудесен начин да включите авокадо в диетата си е да направите супа с него. Можете да търсите в интернет, за да намерите вкусна рецепта за супа от авокадо и да й се насладите, преди основното си ястие. 

Гриловано авокадо

Шепа орехи на ден ще направи чудеса с тялото ти

Орехите спадат към категорията супер храни, които са всеизвестни със своите многобройни ползи за здравето на човешкия организъм. Те са ...

Авокадото на скара е чудесно допълнение към месото на барбекю. Нарежете авокадото на две половини и върху тях намажете малко лимонов сок. След това поставете нарязаната част върху повърхността на скарата и гответе 3-5 минути.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

При какви заболявания НЕ трябва да се яде кашкавал

Тормоз от магнитни бури - Тактиките да се справите с тях

Може ли чаша топла вода сутрин да предотврати хроничен запек?

Какво ще се случи с тялото ви, ако пиете редовно жасминов чай?

Колко зеленчуци трябва да се ядат на ден

5 подправки, които трябва да сложите в кафето за плосък корем

Отрицателни последици: Какво се случва, ако не ядете мазнини

Може ли да се ядат ягоди при диабет

Лекар: Ако имате диабет, НЕ яжте тези плодове

Закуската, която ще ви подмлади

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com