6 начина и един плод да си гарантирате отлично здраве и елегантна визия

5451
6 начина и един плод да си гарантирате отлично здраве и елегантна визия
Снимка: Pexels

Авокадото е пълен с всички хранителни вещества, които подпомагат перфектното функциониране на организма и помагат и за отслабване. И така, ето няколко лесни начина да включите този здравословен зелен плод във вашето ежедневно меню.

Авокадото е един от най-здравословните и хранителни плодове, който е зареден с всички важни за организма витамини и минерали. Подобрява храносмилането, подпомага отслабването, понижава холестерола и ни осигурява цялостно подобряване на здравословното състояние. То е чудесна храна за закуска и може да се добави към различни салати. Гуакамоле е популярен сос, който се приготвя с авокадо. Ето някои уникални начини да включите този плод във вашето ежедневно и здравословно меню.

Подправете авокадото

Нарежете авокадото на парчета и след това поръсете с малко зехтин, сол, черен пипер и балсамов оцет и се насладете на вкуса му. Това е най-лесният начин да хапвате авокадо ежедневно.

Никога не изхвърляйте ядката на авокадото

Авокадото е изключително полезен плод. То е богато на витамини и полезни мастни киселини, незаменими за здравето на организма. Поради ...

С бъркани яйца

Ако мислите да си направите малко бъркани яйца, направете ги с авокадо. Просто добавете малко кубчета авокадо върху бърканите си яйца. Добавете парчетата, когато яйцата са полуготови и след това продължете да готвите, докато авокадото се затопли.

С тост

Можете да замените маслото и сладкото с пасирано авокадо и да му се насладите с хляб. Можете също така да приготвите малко гуакамоле с авокадо и да си го консумирате с хляб. Можете да използвате соса и с други закуски.

В салати

Войната за авокадото

Фермерите около тихия тропически град Цанийн се борят с напастта от кражба на авокадо, породена от нарастващото глобално търсене на бог...

Авокадото е чудесно допълнение към много салати. Така че, можете да приготвите всякакви салати и да добавите този плод към тях. Авокадото е богато на фибри, които засищат глада ви и намаляват приема на калории. Можете също да добавите яйца, пиле и риба към салатите.

Супи

Друг чудесен начин да включите авокадо в диетата си е да направите супа с него. Можете да потърсите в интернет, за да намерите вкусна рецепта за супа от авокадо и да й се насладите, след като спазите всички препоръки.

Авокадо на скара

Авокадото на скара е чудесно допълнение към месото на барбекю. Срежете плода на две половини и върху тях намажете малко лимонов сок. След това поставете нарязаната част върху повърхността на скарата и печете 3-5 минути, след това можете с удоволствие да го консумирате с месото.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

Отрицателни последици: Какво се случва, ако не ядете мазнини

Може ли да се ядат ягоди при диабет

Лекар: Ако имате диабет, НЕ яжте тези плодове

Закуската, която ще ви подмлади

Лекар: Тази фраза издава началото на деменция

Експерти: Тези 9 храни пречистват кръвоносните съдове

Лекари: Тези 2 симптома може да са ранен признак на Паркинсон

Очите ви сълзят без причина: Ето какво може да го предизвиква

Тези напитки водят до проблеми със сърцето и висок холестерол

Важна информация за коклюша: Опасен и силно заразен

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com