Ендокринолог: Яжте този плод всеки ден, ще удължи живота ви с поне 5 години

8915
Ендокринолог: Яжте този плод всеки ден, ще удължи живота ви с поне 5 години
Снимка: iStock

Ежедневната консумация на един плод има способността да удължава младостта и да насърчава доброто здраве. Руският диетолог и ендокринолог д-р Наталия Лазуренко споделя, че ежедневната консумация на 1 ябълка на ден може да удължи живота с поне 5 години. 

Ябълка - плодът, който удължава живота

"Ябълката всъщност е кралят на плодовете. Всички органи и тъкани на нашето тяло се нуждаят от хранителните вещества в нейния състав. Ябълката съдържа тартронова киселина, която работи в положителен аспект за нормализиране на въглехидратния метаболизъм. Тоест, борбата със затлъстяването е успешна благодарение на полезните вещества в този плод“, обяснява специалистът.

Този летен плод чисти черния дроб и удължава младостта

Експертът уточнява, че всеки човек има определени предпочитания към различните видове ябълки и не всеки може да консумира с удоволствие и наслада всяка ябълка.

Допълнителни изследвания показват, че основното предимство на този плод са антиоксидантите. Именно тези вещества предпазват от рак, сърдечни и съдови заболявания и от стареенето като цяло. И по отношение на съдържанието им, ябълките заемат водеща позиция сред останалите плодове.

Диетологът прави и едно много важно уточнение - за разлика от витамините, антиоксидантите не се разрушават по време на съхранение.

Учени от университета Корнел в САЩ установиха, че екстрактите от ябълка са ефективни при блокиране на раковите клетки. Само екстрактът от червена боровинка е с по-мощен ефект. И също така се оказа, че ябълковата кора съдържа максимално количество лечебни вещества. Затова тези, които обичат да ядат ябълки, губят много, като ги белят.

Учените стигнаха до извода, че самите ябълки не лекуват болести. Но с тяхна помощ тялото вече може да се справи с много опасни заболявания.

Ябълките възстановяват кръвта. Те са богати на желязо, а редовната им консумация повишава нивата на хемоглобина, което е полезно при анемия и след голяма кръвозагуба.

Стимулират прилива на жизненост, помагат при стрес и умора, укрепват сърдечно-съдовата система и подобряват мозъчната функция. Това се случва благодарение на минералите: магнезий, фосфор, калций, калий, селен и йод, както и витамините С, В1, В2, РР, Е.

Ябълките са много полезни за пациенти с хипертония, тъй като премахват излишната вода и сол от тялото, което помага за понижаване на кръвното налягане. Хората, страдащи от хипертония, трябва да ядат поне една сладко-кисела ябълка всяка сутрин или да пият 1/2 чаша сок от зелена ябълка един час преди хранене.

Още: Учени: Яжте по 2 порции от този летен плод на ден и вижте какво ще се случи с кръвното и захарта ви

Важно: Информацията е предоставена за справочни цели. Консултирайте се със специалист относно противопоказанията и страничните ефекти и в никакъв случай не се самолекувайте. При първите признаци на заболяване се консултирайте с лекар.

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

Тази евтина напитка пречиства кръвта от високата захар

Това е най-важният витамин за диабетиците

Сирене за отслабване - как е правилно да се яде

Симптомите, които показват проблеми с жлъчката

Как изтощителните тренировки и претренирането влияят на имунитета?

Това кафе вдига холестерола

Хлорофил в организма: Какво трябва да знаем и за какво да внимаваме

Кафе с мляко - как е правилно да се пие

10+ МАЛКИ ТАЙНИ да свалим кръвното у дома БЕЗ ХАПЧЕТА

3 съставки, които ще направят почти всяко ястие полезно за сърцето

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com