Яж чесън и ще имаш здраво сърце

12509
Яж чесън и ще имаш здраво сърце
Снимка: iStock/Guliver

Не само традиционните лечители, но и учените отдавна се интересуват от чесъна. Проведени са много експерименти за изследване на ефектите на чесъна върху нивата на холестерола в кръвта. Финландските изследователи стигнаха до заключението, че най-ефективното в този случай е използването на смес от чесън и дървесна смола. Самата дъвка е трудно да се направи правилно, поради което са разработени специални капсули за венци, които трябва да се приемат заедно с чесън или чеснови препарати. В този случай съдържанието на холестерол в кръвта се намалява с 12–20%.

Тук е точното място за чесновата рецепта, която горещо препоръчваме за почистване на кръвоносните съдове от запушване с плака и холестерол.

Почистваме кръвоносните съдове с чесън

Натъркайте обелена глава чесън и един добре измит лимон с кора. След това смесете чесъна с лимон и залейте с 0,5 литра студена преварена вода, оставете за 4 дни, прецедете. Взимайте от прочистващата настойка от 2 с.л. лъжици сутрин, на гладно.

Чесън при ангина

Изсипете две чаши силен пилешки бульон в тенджера, поставете в него глава обелен чесън, разкъсан на скилидки. Варете на слаб огън в продължение на петнадесет минути, а след това добавете две връзки магданоз и смелете всичко старателно. Когато всичко е готово, оставете да се вари около четиридесет минути. Трябва да пиете половин час преди хранене.

Ето как правилно да съхранявате чесъна. Така остава свеж цяла година

Ползите от чесъна са известни отдавна, освен това той е един от продуктите, които винаги трябва да бъдат под ръка. Но не всеки знае как...

Бърза помощ за инфаркт

Чесънът понижава съдържанието на серумни мазнини, холестерол в кръвната плазма и именно тези мазнини са виновни за факта, че кръвоносните съдове спират да изпомпват добре кръвта. Сериозните съдови нарушения могат дори да доведат до смърт на области от сърцето!

Американците не дават специални рецепти, но настоятелно препоръчват да се приемат или капсули чесън, или чеснови тинктури всеки ден. Или просто суров чесън. Препоръчваха се и диети с чесън.

Ако имате болка в областта на сърцето и под ръка няма обичайни лекарства, не се отчайвайте: чесънът може да ви помогне и тук!

Така че, в самото начало на появата на сърдечна болка, поглъщайте, без да дъвчете, малка скилидка чесън (скилидката трябва да е цяла!). Това просто лекарство ще помогне за предотвратяване на инфаркт.

Чесън и червено вино държат далеч над 100 заболявавния

Въпреки развитието на науката, човечеството не може да се отърве от болестите. За да не се стига до помощта на лекар, обаче, голяма рол...

Чесън при спазми на сърцето и съдова склероза

Счукайте обелената глава чесън на каша. След това в него налейте 0,25 литра нерафинирано слънчогледово олио. След 24 часа, лекарствената смес е готова за употреба. Необходимо е да се съхранява в дъното на хладилника, където е по-малко студено. Приемайте по 1 чаена лъжичка три пъти на ден 30 минути преди хранене. Курсът трябва да се провежда в продължение на 2 месеца, след това е необходимо да се направи едномесечна почивка, повторете, ако е необходимо.

Но ако страдате от хипертония, не забравяйте да се вслушате в много прост съвет.

Чесън за хипертония

При всякакъв вид хипертония е много полезно да приемате по 2 смлени скилидки чесън на нощ. Но ако страдате от склеротична форма на хипертония, тогава трябва да ядете 1 или 2 скилидки чесън през деня.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

Отрицателни последици: Какво се случва, ако не ядете мазнини

Може ли да се ядат ягоди при диабет

Лекар: Ако имате диабет, НЕ яжте тези плодове

Закуската, която ще ви подмлади

Лекар: Тази фраза издава началото на деменция

Експерти: Тези 9 храни пречистват кръвоносните съдове

Лекари: Тези 2 симптома може да са ранен признак на Паркинсон

Очите ви сълзят без причина: Ето какво може да го предизвиква

Тези напитки водят до проблеми със сърцето и висок холестерол

Важна информация за коклюша: Опасен и силно заразен

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com