Как да говорите с вашия лекар при симптоми на нисък тестостерон ?

17117
Как да говорите с вашия лекар при симптоми на нисък тестостерон ?
Снимка: iStock/Guliver

Мислите ли, че имате симптоми на нисък тестостерон?

Първата стъпка е да информирате Вашия лекар. Така трябва да се води разговор. Говоренето за умора, загуба на енергия и проблеми със сексуалното влечение не е разговор, който всеки може да направи.

Но ако подозирате, че изпитвате симптоми на нисък тестостерон, пренебрегването на тези проблеми няма да ги накара да изчезнат. Дискусиите за тестостерона станаха много по-чести.

По-големият брой изследвания на хормона означава, че мъжете разполагат с повече информация за ниския тестостерон. Мъжете, които преди това не са говорили за симптомите си с нисък тестостерон, стават по-отговорни и по-малко притеснителни. А Робърт Браниган, доктор по медицина, професор по урология в Медицинското училище във Файнберг в Чикаго, казва, че много мъже искат професионалистите да са готови за подобни разговори и да имат опит с болестта.

  • "Има по-малко дни за мъже, които изпитват симптоми на нисък тестостерон," казва д-р Браниган, "и много мъже избират заместителна терапия с тестостерон, защото искат да поддържат качеството на живот, нивата на енергия, настроението и сексуалното здраве."

Това са важни въпроси за много мъже през целия им живот. Посъветвайте се с Вашия лекар, ако забележите някой от следните симптоми.

Симптоми за диагностика

Намалено сексуално желание (либидо), трудност при постигане на ерекция, умора, намален размер на тестисите, по-малко бръснене, ежедневна загуба на мускули, лошо настроение, ниски енергийни нива, трудност при концентриране, чувство на бавност или летаргия, депресия, намалена мускулна маса, повишени телесни мазнини, горещи вълни или концентрация потене, лошо, прекъснат сън, намалено чувство на общо благосъстояние.

Имайте предвид, че тези симптоми не са характерни само за ниския тестостерон. Имате нужда от много квалифициран лекар, за да разберете действителната причина или причини за вашите симптоми.

Не се опитвайте сами да диагностицирате или лекувате симптомите си с лекарства без рецепта, които твърдят, че лекуват нисък тестостерон.

Извличане на максимума от Вашия лекар

Посетете Вашият лекар и помолете да започне с основен физически преглед и уговорка за тест за тестостерон.

Ако вашите измервания са в нормални граници, вероятно нямате нисък тестостерон. Ако обаче нивата на тестостерон са ниски, вашият първичен лекар най-вероятно ще ви насочи към лекар, специалист по урология, ендокринология или сексуална медицина.

Мрежата на здравото ендокринно общество може да ви помогне да намерите ендокринолог във вашия район. Дружеството за сексуална медицина в Северна Америка също е добър ресурс.

Д-р Даниел А. Шоске, гостуващ уролог в Института по урология и бъбреци Glickman в клиниката в Кливланд в Охайо, съветва мъжете да попитат потенциалните лекари колко опит имат при лечението и диагностицирането на нисък тестостерон и колко компетентни и способни са да помогнат.

Ако не сте доволни от лекаря или той няма много опит, д-р Шокс предлага да се намери някой, който е по-специализиран. Когато пристигнете в офиса на вашия специалист, бъдете откровени и честни. Очаквайте Вашия лекар да вземе медицинска история и да Ви помоли да опишете подробно симптомите, които Ви притесняват.

Д-р Уилям Ф. Йънг, председател на отделението по ендокринология, диабет и метаболизъм в клиниката Mayo в Рочестър - Минесота, казва, че нивата на тестостерон трябва да се проверяват рано сутринта, когато са най-високи.

Ако нивото на тестостерон е ниско, ще трябва да го измерите веднъж или два пъти, преди да може да се постави точна диагноза. „Много мъже, лекувани от нисък тестостерон в САЩ, никога не са измервали тестостерона си“, казва Шокс.

Диагнозата е единственият начин да разберете дали лечението с нисък тестостерон дори трябва да се обмисли. Ако вие и вашият лекар сте заключили, че заместителната терапия с тестостерон може да помогне - и че ползите надвишават рисковете - може да ви бъдат предписани лекарства под формата на кожен гел, инжекция или пластир. Ако желаете да прочетете повече информация или да закупите продукти за увеличаване на тестостерона моля посетете онлайн магазин Anabol.bg

По-рядко мъжете приемат орален тестостерон или използват имплантируеми мъниста.

  • Шокс казва, че е също толкова важно да разберете целите на терапията с тестостерон и най-добрия начин да продължите.

"Когато диагнозата е точна, терапията е наистина единственият вариант и се предписва добро лечение с тестостерон." Ефектите могат да бъдат много положителни и ефективни. "

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

Може ли чаша топла вода сутрин да предотврати хроничен запек?

Какво ще се случи с тялото ви, ако пиете редовно жасминов чай?

Колко зеленчуци трябва да се ядат на ден

5 подправки, които трябва да сложите в кафето за плосък корем

Отрицателни последици: Какво се случва, ако не ядете мазнини

Може ли да се ядат ягоди при диабет

Лекар: Ако имате диабет, НЕ яжте тези плодове

Закуската, която ще ви подмлади

Лекар: Тази фраза издава началото на деменция

Експерти: Тези 9 храни пречистват кръвоносните съдове

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com