Китайско растение е враг на алкохолизма

8828
Китайско растение е враг на алкохолизма

Екстракт от китайската билка кудзу предпазва от алкохолизъм, откриха учени от медицинското училище на Харвард.

Съставките, които се извличат от корена на растението, помагат за намаляване на консумацията на алкохол, казаха специалистите, отбелязвайки, че то няма странични ефекти, съобщи БГНЕС. Необходими са по-нататъшни изследвания за ефективността на растението при лечение на алкохолна зависимост.

Полезни храни за храносмилането

По принцип организмът би трябвало да смила всяка храна, но заради начина на обработка и приготвяне на храните стомахът не винаги реагир...

В Китай кудзу се използва във формата на инжекции при лечение на коронарна болест на сърцето. Коренът на растението е безопасен и не влияе на хормоните, което го прави подходящ и за жените. В изследването са участвали 10 жени и мъже на всякакви възрасти, които редовно консумирали алкохол. Всички те били събрани в апартамент с телевизор, DVD и всякакви удобства. Най-важен бил хладилникът, пълен с бира и безалкохолни напитки.

В първата 90-минутна част на експеримента на участниците било разрешено да консумират алкохол, но максимум по шест бутилки бира. След изтичането на времето и края на първия етап доброволците започнали да пият по едно хапче с екстракт от кудзу всеки ден. След това експериментът се повторил няколко пъти на интервали от по две седмици.

Две седмици по-късно участниците се върнали в същия апартамент и проверили дали могат да изпият толкова, колкото и първият път. Проучването установило, че тези, които редовно пиели таблетките, не само че изпили значително по-малко количество пиво, но поглъщали бирата доста по-бавно.

Според учените резултатите от изследването не гарантират пълно лечение на зависимостта, но със сигурност помагат за намаляване на консумацията.

Интересни факти за кожата

Кожата е най-големият орган на нашето тяло. Тя може да ни подскаже за здравословни проблеми или да е изразител на нашето общо здраве. П...

Редактор: Десислава Симова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com