Лекар: Това е най-голямата грешка сутрин, която води до нисък имунитет

90579
Лекар: Това е най-голямата грешка сутрин, която води до нисък имунитет
Снимка: iStock

Всеки знае, че здравословното хранене и достатъчно упражнения са важни, когато става въпрос за здравословен начин на живот и хубава фигура. Оказва се, че вашият сутрешен ритуал също влияе върху тези любовни дръжки около бедрата ви. Ако започнете деня си правилно, ще забележите какво прави това за вашето здраве и тяло. Определено си струва да опитате!

Ето някои неща, които трябва и не трябва да правите, когато става въпрос за сутрешните навици:

Сън

Достатъчният сън е важен за здравословния начин на живот, но (за съжаление) твърде много сън е лош за вас. По-добре не оставайте в леглото до 1 следобед в мързеливата си събота. Твърде много сън увеличава риска от диабет и сърдечни проблеми. Освен това, ако натискате този бутон за отлагане твърде често, ще трябва да побързате, което означава, че ще трябва да пропуснете закуската.

Закуска

А закуската е толкова важна за началото на деня! Пропускайки закуската, вие давате незаслужен тласък на метаболизма си и лишавате тялото си от много ползи. Закусването намалява количеството хормони на стреса в тялото ви и гарантира, че ще имате много енергия, за да започнете деня си. Също така много по-лесно се храните здравословно, като оставите настрана чипса и бисквитите.

Претеглете се

Очевидно ще напълнеете по-бързо, когато се претегляте ежедневно. Journal of Obesity е извършил проучване, което показва, че хората, които се претеглят сутрин (след като са отишли до тоалетната), обикновено губят повече тегло от хората, които не са го правили. Това обаче не работи толкова добре, когато правите много силови тренировки, защото мускулите са по-тежки от мазнините. Това означава, че може да наддадете на тегло, докато всъщност ставате по-тънки.

Лекар: Това е най-голямата грешка сутрин, която води до сгъстяване на кръвта

Телефон

Грабвате ли веднага телефона си всяка сутрин? Тогава вече започвате деня си погрешно, защото се стресирате от всички неща, които виждате там. Много по-добре е да отделите това време, за да се събудите на масата за закуска по по-спокоен начин.

Дрехи

Тази красива пола тип молив или тези невероятно високи токчета може да изглеждат страхотно, но не са много удобни. Това може да ви попречи да се разхождате по време на обедната си почивка или да изкачвате стълбите вместо асансьора. Ако все пак искате да носите тези дрехи (в края на краищата не сте ги купили напразно), можете да вземете чифт равни обувки със себе си през цялото време.

Хляб

Изключително лесно е просто да хапнете филия хляб или препечена филийка сутрин, но това не са правилните въглехидрати и ви карат да напълнявате. Заменете хляба си с овесени ядки или гръцкото кисело мляко с плодове. Вкусно и питателно.

Медитирайте

Опитайте да медитирате сутрин! Може да звучи малко прекалено, но може да помогне много, когато става въпрос за понижаване на нивата на стрес. Седнете и спокойно вдишвайте и издишвайте за известно време. Може също да помогне да пуснете малко релаксираща музика.

Разтягайте

Изпънете тялото си малко по малко, когато се събудите. Уверете се, че правите това равномерно и спокойно. Това ще повиши много енергийните ви нива!

Пердета

Отворете завесите! Много хора се подготвят за деня, докато завесите им са все още затворени и това не им позволява да се събудят по спокоен начин. Разбира се, това може да е въпрос на неприкосновеност на личния живот: ако съседите ви гледат право във вас, когато се приготвяте, може би е добра идея да се облечете в банята или далеч от прозореца.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

Зелен чай - помага ли за отслабване

Независимо от възрастта, това са най-добрите витамини за всяка жена

8 изпитани домашни средства при болки в коленете

Първият признак за рак на гърдата не винаги е бучка: Ето за какво трябва да следите

Следете за тези ранни признаци на заболяване на кръвта

Витамини за сърцето: 6 начина да си ги набавите чрез храната

Тази евтина напитка пречиства кръвта от високата захар

Това е най-важният витамин за диабетиците

Сирене за отслабване - как е правилно да се яде

Симптомите, които показват проблеми с жлъчката

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com