Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Лесен домашен мехлем за напукани пети

14 юни 2024, 19:00 часа

Краката ни, и по-специално петите, са често забравяната част от нашето тяло, но те са от съществено значение за нашето общо благополучие. Сухата и напукана кожа на петите не само е неестетична, но и може да бъде източник на дискомфорт и дори болка. Затова е важно да се грижим за тях, особено преди да се насладим на лятото и заменим затворените обувки с отворени.

Забравете за напуканите пети с тази домашна процедура!

Причини за напукани пети и как да ги решим

Напукването на петите може да има няколко причини, включително носене на неудобни обувки, излагане на гъбички или просто липса на подходяща грижа. Но независимо от причината, решението може да бъде в домашни условия. Един прост и ефективен начин да се справим с напуканата кожа на петите е чрез използване на домашен мехлем.

Рецепта за домашен крем за напукани пети

Съставки:

  • 10 мл витамин А
  • 1 туба мехлем от невен (може да се намери в аптеките)

пети

Инструкции:

  1. Смесете витамин А с мехлема от невен в чист съд.
  2. Полученият крем прехвърлете в чист буркан с капак.
  3. Нанесете крема върху краката си, обръщайки специално внимание на петите и зоната на кожичките, преди лягане или веднага след душ.
  4. Облечете памучни чорапи и оставете крема да действа през нощта.
  5. Повтаряйте този процес ежедневно в продължение на седмица, след което използвайте според нуждите си.

Ефективни домашни маски за напукани пети

Грижата за петите е важна част от общата ни хигиена и благополучие. С прости съставки и редовна грижа у дома можем да поддържаме кожата на петите си здрава, хидратирана и гладка през цялата година. Приложете домашни вани за крака с билкови отвари, които не само ще помогнат за овлажняване на кожата, но и за заздравяване на рани и раздразнения. Следвайте тези прости съвети и вие може да се насладите на гладки и красиви пети през цялата година.

Денис Витанов
Денис Витанов Отговорен редактор
Новините днес