Най-добрите природни антибиотици

2405
Най-добрите природни антибиотици
Снимка: iStock/Guliver

Благодарение на антибиотиците ежедневно се побеждават много болести. Отричането им е еднакво опасно като прекомерното им използване. Днешните хапчета, синтезирани лабораторно, са наследници на природните антибиотици, познати на човечеството от векове. Сред тях са и билките, които могат да бъдат не по-малко ефективни при някои заболявания. Кои са най-силните естествени антибиотици, с които можем да си помогнем при проблеми със здравето:

Чесън – убива вредните бактерии и чисти вирусите от кръвта. Помага при болестите на вътрешните органи и дихателните пътища. Понижава кръвното налягане и предотвратява образуването на съсиреци в кръвта. Чесънът подсилва имунната система и убива вредните бактерии.

Мед – един от най-старите природни антибиотици. В древен Египет са използвали меда именно като естествен антибиотик и дори защитно средство. Той съдържа водороден прекис, което обяснява антибактериалните му свойства. Ако го нанесете директно върху раната или проблемното място той може да замени антибиотика. Една супена лъжица сутрин в топла вода или чай пък има превантивни свойства и лекува вътрешни инфекции.

Бъди здрав без лекарства: 17 здравни правила на д-р Бубновски

Сергей Бубновски е доктор на медицинските науки, автор на много книги и просто уникален човек. Претърпял инцидент в младежките си годин...

Червена боровинка – има антибактериални и антиоксидантни свойства. Това превръща червената боровинка в идеалното лекарство за инфекции на пикочните пътища.

Масло от риган – съставката карвакрол, която се съдържа в маслото от риган има важни лечебни свойства при язва и намаляване на възпалението, както и при гъбични инфекции по кожата. Достатъчно е да добавите една капка от маслото към зехтин и да нанесете на засегнатата област. Ако се прилага при ароматерапия чисти синусовите инфекции.

Масло от мащерка – помага дори при устойчиви на антибиотици бактерии. То се използва само за външна употреба, като се разреди с равни части масло от зехтин или кокосово. Не трябва да се използва от хора с високо кръвно.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

Колко витамин С има в 100 гр кисело зеле

Защо какаото е полезно за жените над 50 години

Лекар: Това е перфектният момент за пиене на кафе

3 естествени начина за подпомагане работата на щитовидната жлеза

Масло от коприва – за какво е толкова полезно?

Най-добрата салата за сърцето и кръвоносните съдове

Опасните последици от сънната апнея, които не бива да подценявате

Домашни средства против алергии, които работят безотказно

Необичайни симптоми на менопауза: Трябва ли да се тревожите?

Отслабване до лятото - 3 грешки, които НЕ трябва да правите

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com