Работохолизмът е вреден и за кариерата

61393
Работохолизмът е вреден и за кариерата
Снимка: Thinkstock/ Guliver

Работохолизмът е пагубен не само за здравето на служителите, но и за постиженията им в службата, установиха италиански учени, цитирани от в. "Дейли мейл".

Освен че увеличава психическото и физическо натоварване, компулсивното преработване намалява служебните показатели и води до отсъствия заради болест. Така че, макар и работохолиците да се трудят по-упорито и по-продължително, напрежението на което се подлагат, намалява постиженията им, а изтощението води до повече отсъствия.

Как да се грижим за кожата си, докато отслабваме

Отслабнали сте, но кожата Ви е отпусната и разтеглена? От bb-team.org дават полезни съвети за това как да се грижим по-добре за кожата ...

За да е с оптимално здраве и работоспособност, човек трябва да редува периодите на натоварване с достатъчно продължително "отпускане" и "възстановяване".

Учените от университета на Падуа са проследили 322-ма работещи в частна компания 15 месеца. Всеки от тях е попълвал въпросници, с които са установявани степента на работохолизъм.

Психофизическото напрежение е определяно чрез лекарски наблюдения. Оценявана е работата им, отчитани са взиманите болнични.

Като работохолици се определят хората, които се трудят както обсесивно, така и компулсивно, т.е. вманиачено, без да могат да го преодолеят. Оставането в службата след края на работния ден и взимането на работа вкъщи, както и невъзможността да се откъснат мислено от служебните задължения означава, че роботохолиците имат много малко време да се възстановят.

Броколи предотвратява сърдечни проблеми

Изследване на американски експерти показва, че редовната консумация на броколи осигурява защита срещу сърдечно-съдови заболявания. Уче...

Източник: БТА

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com