Тормоз от магнитни бури - Тактиките да се справите с тях

96295
Тормоз от магнитни бури - Тактиките да се справите с тях

Сериозните магнитни бури са проблем за немалък дял от хората. В този много полезен за вас текст обаче ще изброим абсолютно всичко, което ви е от първостепенно значение, за да се преборите с тях. Както и за ваш плюс ще ви предоставим начин, по който да разбирате с пълна валидност в коя част от седмицата ще ударят магнитни бури.

Защо и кои хора имат проблем с бурите

Смята се, че почти 50 % от хората попадат под въздействието на магнитните бури, а напоследък броят им повишава растежа си. Не всички от тях знаят, че личното неразположение, повишената нервност, нарушенията в съня, физическа слабост и меланхолия, трудност при фокусиране, са породени или подсилени от магнитните бури. Обръщаме внимание на това, че при някои хора различни видове дискомфорт се изпитват един или два дни преди започването на магнитната буря, а при други - в окото на бурята.

Магнитните бури обаче могат да бъдат преодоляни - човек би могъл да се приспособи и тушира реакцията си към магнитната буря, ако промени навиците си и поне за няколко дни изпробва ефективни стратегии за олекотяване на ситуацията. Най-хубавото е, че тези навици са много хубави за вас и ще повлият на доброто ви здравословно състояние по такъв начин, че не само когато се разразяват магнитните бури, а винаги в ежедневието да сте в отлично физическо и психическо състояние. Затова тук ще направим кратък списък на всичко, което ви е изключително важно да знаете за магнитните бури и какви стратегии да използвате, за да се сблъскате с победен изход с тях.

Знаете ли дали сте метеочувствителни?

В случай, че магнитните бури ви влияят лошо, то идват съмненията, че вие принадлежите хората, предразположени към по-изразена чувствителност към времето и неговите промени. Дори и да е така, това не трябва да създава във вас притеснения - всъщност една втора от населението са метеочувствителни.

Как можем да ги характеризираме? За тях има множество изследвания. Tе стигат до едни и същи резултати, които могат да се обобщят така:

Метеочувствителните хора преживяват различни промени в психическото здраве, както и физически дискомфорт, когато има различни климатични промени. Смяната на сезоните, по-голяма влажност или прекалена сухота на въздуха, силните жеги или неприятният студ, слънчевите изригвания им влияят значително повече, в сравнение с други.

Метеочувствителните хора предимно са малко по-чувствителни от другите и притежават по-ранима психика. Понякога стават жертва на болезнени усещания в ставите или мускулите при по-сериозна амплитуда на времето. Невинаги успяват да спят добре. Обикновено се оплакват от значително понижена работоспособност, разсеяност и отслабена концентрация. Натрапчивото чувство за задух е обичаен симптом.

Хроничните заболявания влияят не много добре на хората с изразена метеочувствителност. Например ако имате високо кръвно, сърдечни и неврологични проблеми, хормонални дисбаланси - в такъв случай промените във времето биха могли да ви създатат чувство за неразположение . Магнитните бури са мъка за хипотониците - хората с ниско кръвно; те биха могли да изпитват неприятна слабост, проблеми със съня и проблеми с апетита по време на магнитни бури или други климатични амплитуди.

Ако принадлежите към този тип персоналност, не е време за притеснения: ето какво различни изследователи съветват да направите по време на магнитните бури.

ТОП методи, за да облекчите въздействието на магнитната буря?

•Какви храни да приемаме по време на магнитна буря

Какво ще консумирате в дните на магнитни бури и близките дни около тях, е от първостепенна важност за тонуса ви. Диетата, която ще подкрепи тялото и духа, е всъщност приятна и полезна. Всъщност тя е подходяща за всеки ден и месец, но ако не може да я спазвате непрекъснато, то поне в дните на магнитни бури се придържайте към следните хранителни продукти.

- Хапвайте повече плодове, зеленчуци и билки. Изключително полезен вариант са стафидите, кайсиите и печените ябълки. Много добре подпомогат здравето бананите, заради съдържанието на калий.

- От нещата, които може да приготвите вкъщи, от варивата сега е дошъл момента за боб и леща. Тези варива действат изключително облекчаващо в дните с магнитни бури.

- Хлябът: Най-подходящият вариант е да е ръжен, защото е пълен с витамините от групата Б, които имат ключово, благоприятно въздействие за нервната система. Не консумирайте белия хляб поне в тези дни.

- Чайове и билки: Изборът е много голям, но тук ще ограничим до основните. Това са лайка, шипка, глог, мащерка, валериан, маточина. Може дори да си направите природен коктейл от няколко билки, които влияят чудесно на здравето.

- Закуската е нещо, което е много важно за вас в този момент . Направете си нещо с овес. Ако сложите в кашата мляко, имайте предвич, че е препоръчително нискомаслено.

- Редуцирайте месото, да се похапва риба.

• Навиците, които са най-важни

По време на магнитните бури постарайте се да си почивате повече. Следете внимателно съня си и не правете компромиси с него - както през нощта, разбира се, така и, ако имате такава възможност, осигурете си малко повече от следобедната дрямка.

Разходките са от първостепенна важност, както и чистия въздух. Ако има наблизо парк или най-добре екопътека, сега е точният момент. Не е нужно разходката да е дълга, но едни лежерни 30 минути ще са ви напълно достатъчни. Ако не ви е до разходка и предпочитате да сте си вкъщи, то една кратка гимнастика ще ви се отрази повече от добре и ще ви помогне да редуцирате влиянието на магнитните бури. Минералните бани ще ви повлияят добре също.

Премахнете от диетата си обаче пърженото, мазните храни, храните с нишесте, алкохола. Редуцирайте цигарите. Не яжте пикантни и твърде солени храни.

По-малко физически натоварвания. Редуцирайте безкрайните часове пред телевизора, компютъра и телефона. Ключови са часовете преди лягане - тогава дръжте устройствата настрани.

Половин таблетка аспирин, в случай, че не ви носи болки в стомаха, ще има хубава роля в справянето с проблема с магнитните бури.

Можете да изпробвате контрастен душ, тоест да редувате топла и студена вода в банята.

Никак не се препоръчва поглъщането на силни чайове и кафета. Енергийните напитки нещо, което не ви е необходимо. Кофеинът пречи по време на магнитните бури, основно заради превъзбудата, която предизвиква.

Сложете спирачка за кратко на важните решения и шофирайте внимателно.

За финал - ето къде да проверите за магнитните бури

Факт е, че в социалните мрежи е наситено с статии за магнитни бури. За съжаление обаче не всички от тях имат истинска стойност. Всъщност истината е, че има един-единствен метод да се информирате навреме за бурите - намира се на страницата на НИМХ на БАН.

Ето тук

.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

7 начина за бързо премахване на подпухналостта от очите

Какво се случва с кръвното ви, ако всеки ден пиете смутита

Лекар: Всички правим тези грешки, но те са пагубни за червата

Какво е вредно да се яде на закуска?

НЕ само артрит: Болките в краката над 60 години може да издават това заболяване

Кардиолог: Това е най-добрата риба за сърцето

Започнете сега, за да имате сърце на 30-годишен, когато сте на 60

Изследователи: Две трети от жените бъркат признак за рак на яйчниците с подуване на корема

По колко ябълки могат да се ядат при диабет

Не комбинирайте тези 8 храни с яйца или закуската ще се превърне в отрова

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com