Борисов обвини лекарските протести за забавянето на арестите във Фонда за лечение на деца

626
Борисов обвини лекарските протести за забавянето на арестите във Фонда за лечение на деца
Снимка: БГНЕС

За мен е важно, че тези, които са си позволявали да правят нередни неща и се надявам това да бъде доказано в съда, ще си понесат отговорността. Това каза пред журналисти министър-председателят Бойко Борисов, във връзка с проведената акция между Специализираната прокуратура и ГДБОП във Фонда за лечение на деца, предаде репортер на Агенция „Фокус”

„Аз съм от хората, които искат много бързо да се случват нещата, но за да има успехи в съда и да има осъдени и наказани, трябва службите да избродират това, което правят. За това се наложи по-дълго да се използват СРС-та и свидетелски показания, за да могат да си свършат по-добре работата.

Радан Кънев: Битката с корупцията - важен елемент от медийното планиране на властта

"Битката с корупцията се превръща в много важен елемент от медийното планиране на властта. Може би трябва да повярваме, че в продължени...

Не разбирам колегите, които се изказват за това, че не се бързало да се провеждат акции. Години наред се прибързваше и накрая резултатите са оправдани”, посочи Борисов. „Министър Москов отдавна е подал сигнала, службите го работят.

Покрай лекарските протести малко се забавиха действията, защото чакахме момента, в който корупционните практики да бъдат документирани.

По-късно предполагам, че службите и прокуратурата ще дават подробности. Това, което вашите зрители и слушатели ги интересува и го гарантирам, че парите, които правителството и министерството трябваше да дадат за болните деца, вече са преведени”, допълни той. По думите му, още днес новият директор на фонда ще участва в първото си заседание.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Здравеопазване