Лекари от "Майчин дом" с призив: Не оставяйте една светиня да бъде превърната в пустиня

5537
Лекари от "Майчин дом" с призив: Не оставяйте една светиня да бъде превърната в пустиня
Снимка: СБАЛ Майчин дом

Не оставяйте една светиня като „Майчин дом“ да бъде превърната в пустиня. Това призова акушер-гинекологът д-р Алън Начев, който е един от основните оператори в „Майчин дом“ и има 37 години стаж, по време на пресконференция накоято бяха разкрити нередности и злоупотреби на ръководството на лечебното заведение.

ОЩЕ: Депутат захапа директора на "Майчин дом" за високата му заплата

Медикът подчерта, че дават тази пресконференция единствено и само защото "сме загрижени за болницата и пътя, по който тя върви по времето на това ръководство". "За това време се съкратиха 6 клиники. Някои от тях изчезнаха. Болницата намаляла със 111 души“, каза той.

„Половината етажи в "Майчин дом" изглеждат като след катастрофа“, с болка заяви медикът. Той също заяви, че най-опитните хирурзи са лишени от роботизираната хирургия.

По думите му дълговете на "Майчин дом" са над 6 млн. лв., а печалбата е едва 109 000 лв. „Коментарите за чудесното финансово състояние на болницата са смехотворни“, каза д-р Начев. Според него новото ръководство не трябва да е от лекари, а от финансисти.

"В най-голямата акушеро-гинекологична болница в страната „Майчин дом“ има куп доказателства за нарушения. Въпреки това няма никаква ответна реакция, не са предприети никакви адекватни мерки вече повече от три месеца", каза от своя страна д-р Елена Георгиева, чийто трудов стаж минава в тази болница.

ОЩЕ: Ще връща ли пари "Майчин дом" заради работата с робота "Да Винчи"?

Анестезиологът подчерта, че поводът за пресконференцията е липсата на всякакви адекватни действия от страна на управляващите и от страна на принципала на болницата.

Тя беше категорична, че „това не е просто някакъв междуличностен конфликт, който е породен от финансов или друг мотив, а се касае за едни много сериозни нарушения в болницата, които поставят в риск най-вече пациентите“.

„Сигналите срещу ръководството на болницата не са анонимни, както се твърди, а зад тях стоят имената на конкретни лекари“, обясни още д-р Георгиева. И добави, че подадените от тях доклади не са получили гласност, а новият здравен министър Христо Хинков не се е срещал с тях.

Зад твърденията на медиците застана и Борислава Вандова, която е била пациент на "Майчин дом". Тя обясни, че директорът откраднал личните й данни и й препоръчал процедура с друг екип, различен от този, който тя си е избрала.

„За да потърсиш едни лекари и да искаш да си платиш за избор на екип, ти си потърсил някакви мнения, проучил си. Това за мен не е редно“, каза тя.

Д-р Георгиева също потвърди, че до роботизирана хирургия са допускани определени лица, които нямат нужната квалификация. „ДМС-та се давали на определи хора от екипа, които са работили с робота“, заяви тя.

ОЩЕ: Внесени са три сигнала до прокуратурата срещу шефа на "Майчин дом": Д-р Алън Начев и д-р Елена Георгиева в "Отговорите" (ВИДЕО)

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ:

Нов спад в броя на заразените с Ковид, само в две области има нови случаи

Безплатни ваксини за коклюш за бременните у нас

Образователният министър: Класовете в карантина заради коклюша са под 100

28-годишен болен от коклюш

Колко още ще се занимаваме с коклюша? Доц. Ангел Кунчев с отговор

Днес става ясно ще обявят ли епидемия и извънредни мерки срещу коклюш

Спад в броя на новите случаи на коронавирус за денонощие

Колко струват тестовете за коклюш?

Промяна в направленията за мамография и ехография на млечна жлеза от 1 юли: Ето колко ще са валидни

Ще се обяви ли епидемия от коклюш и ще има ли строги мерки?: Говори доц. Ангел Кунчев

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com