X
 
 

Подобрява се състоянието на болните от морбили, развили усложнения

1344 0
Подобрява се състоянието на болните от морбили, развили усложнения
Снимка: iStock/Guliver
Подобрява се състоянието на деветгодишното дете, болно от морбили, което беше настанено с дихателна недостатъчност в реанимацията на благоевградската болница. Това съобщи д-р Огнян Митев, управител на здравното заведение пред Българското национално радио.

"В стабилно състояние е, с ларингит и температура. Няма сериозни усложнения", заяви д-р Митев. Стабилно е и състоянието на 27-годишния мъж, който също беше в тежко състояние.  

Осем от заразените с морбили са с усложнения

Осем от заразените с морбили общо 21 души у нас са получили усложнения. 9-годишно дете и мъж на 27 години са били приети по спешност в ...

Общо 15 заразени с острата инфекция пациенти, от които 13 деца, са настанени в инфекциозното отделение на областната болница. Към момента няма информация за нови случаи на болни от морбили в региона.

15 деца остават под карантина и наблюдение в детското отделение на болницата в Разлог, което беше констатирано като огнище за заразата. Там беше констатирана вътреболнична инфекция. Болестта започва като грип, затова и болните от морбили в Разлог били настанени заедно с деца с други заболявания. Заради допуснатата грешка отделението е затворено и ще бъде дезинфекцирано. От лечебното заведение отказаха коментар.

"Нека служи за урок на всички колеги, че инфекциозни заболявания се лекуват в инфекциозни клиники и отделения – там, където можем да осигурим реално изолация и епидемиологични мерки", каза д-р Ангел Кунчев, главен държавен здравен инспектор.

Заради огнището от Разлог общо 145 души бяха поставени под наблюдение - тъй като са били в контакт с болни.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
Дневен хороскоп за 8 декември
Дневен хороскоп за 8 декември

Овен Тази неделя ви очаква голямо щастие, толкова голямо, че ще ви е трудно да се зарадвате. Празнувайте разумно. Телец Тази неделя ваш близък...

Последно в Актуално