X
 
 

Проверка откри 4500 нарушения в договори, сключвани със Здравната каса

1480 0
photo of Проверка откри 4500 нарушения в договори, сключвани със Здравната каса
Снимка: БГНЕС
Проверка на Върховната административна прокуратура констатира 4500 нарушения в договори, сключвани със Здравната каса, съобщи Нова телевизия.

„Многократно в публичното пространство излиза информация за нарушения. Констатираните са над 4000. Затова е важно да знаем колко са наказаните и на колко хора е отнето правото да практикуват. Трябва да се разбере колко от обвиненията са паднали след обжалване”, заяви председателят на Българския лекарски съюз (БЛС) Иван Маджаров.

Прокуратурата хвана хиляди медицински нарушения в цяла България

4537 нарушения на договори за медицинска помощ, сключени с НЗОК, откри Върховната административна прокуратура (ВАП), става ясно от съоб...

Той коментира и възможността да бъде прекратена практиката с неправомерните доплащания за медицински услуги. „До голяма степен медицинските дейности в нашата страна не са остойностени правилно, те са недофинансирани. В този случай изпълнителят винаги ще търси някакъв начин, а в случая, това е най-некоректният. Всяка година се увеличават средствата за здравеопазване, но все още те са най-ниските в Европа на глава на населението”, каза още председателят на БЛС.

Оносно предстоящия протест на медицинските служители, Маджаров заяви, че всеки има право да протестира за справедливо заплащане. „Това е достойно поведение. Този съсловен натиск трябва да бъде насочен към формирането на бюджета, който се отделя за здравеопазване”, обобщи той.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители