Родителите на починалия Алекс твърдят, че епикризата му е подправена

4655
Родителите на починалия Алекс твърдят, че епикризата му е подправена
Снимка: iStock/Guliver

Родителите няма да спират да търсят истината, тъй като считат, че проверката, която се извърши, е компрометирана и опорочена, поради обстоятелството, че се базира на подправени документи. Това каза адвокатът на починалото 3-годишно дете в София, което посети три различни болници преди смъртта си. 

Адв. София Николова уточни, че епикризата, с която детето е изписано от Педиатрията, за да бъде прието в "Пирогов", няма подпис от анестезиолог. На този документ има два подписа, но те са идентични (под различни длъжности и имена).

След трагедията с тригодишно дете в Педиатрията - държавата изглежда още не взема мерки за организацията

За огромно съжаление има болести, които не се поддават на лечение. Какво би се случило, ако 3-годишния Александър беше прегледан при пъ...

Майката на починалия Алекс е поискала цялата медицинска документация. Тя е предоставена две седмици след смъртта на детето. Така в епикризата, получена от Педиатрията след молбата на майката, се виждат различия с епикризата, получена при изписването на детето и прехвърлянето му в "Пирогов." По думите на адвоката на семейството втората епикриза е с печат "Вярно с оригинала", но с различно съдържание от първата. В тази втора епикриза са изписани диагнозите: двустранна пневмония, сепсис и дихателна недостатъчност. Допълнени са и медикаменти, които не са отбелязани, че са поставени в първата епикриза. Диагнозата от първата епикриза е остър ларинготрахеит, а в проверката не се споменава нищо за тази диагноза.

По думите на адвокат Николова това разминаване говори, че е налице някакво съмнение или неистина, която се опитва да се прикрие от всички и да се избегне наказателна отговорност на съответни лица, които не са реагирали адекватно. Тя допълни, че има разминаване и на часовете в прием и преглед на детето. 

Детето е прието в 20 часа в "Пирогов", а родителите са завели детето в Педиатрията в 9 часа сутринта. Това са 12 часа, като в по-голямата част от тях не му е оказана медицинска помощ, допълни още адв. Николова пред bTV.

"Тече разследване и в него тепърва ще се установява истината. Голямо съмнение буди подправянето на епикризата. Налице са много противоречия, има различна диагноза в документите, издадени от болница "Лозенец". В нея е описано, че детето е с т.нар. "мек корем", а според родителите не е извършван такъв преглед. Детето е изпратено вкъщи в състояние, което не позволява това. Чекирането в Педиатрията показва, че Алекс е приет в 14 часа, но в 15 часа той е бил на легло, без да е интубиран и без да са му давани лекарства.", обясни още адв. София Николова.

БЛС: Двустранна пневмония, развила се изключително бързо, е убила 3-годишния Алекс

"Стана ясно, че този случай се касае за изключително тежка инфекция, протекала по най-бързия начин. Двустранна пневмония с кръвоизливи...

Вижте какво каза д-р Елена Георгиева в ТАЗИ СТАТИЯ.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ:

Вдигат заплатите в Пирогов

Два нови случая на коклюш в област Сливен

Прокуратурата каза прекратено ли е производството за Даная

Проучване: Българските родители - твърдо “за“ ваксиниране на децата

Фармацевт: И в складовете няма ваксини за коклюш

Случаят "Даная": Най-важно е спокойствието на системата, каза здравният министър

Коклюш: 14 дни карантина, друга ваксина може да е фактор за картината на болестта

Без паника, затваряне и дистанция: Проф. Кантарджиев съветва да не се страхуваме от коклюша

Ангел Кунчев: Доста близо сме до епидемия от коклюш

Без неваксинирани за коклюш деца в училище: Здравният министър отговори

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com