X
 
 

Само за ден престой в болница на бебе, родители принудени да платят 170 лв.

3097 0
Само за ден престой в болница на бебе, родители принудени да платят 170 лв.
Снимка: iStock/Guliver
Младо семейство, с платени здравни осигуровки, платиха поиската им сума от 170 лева от болницата в Ловеч, затова че е приела 10-месечното им бебе за един ден.

Родителите твърдят, че детето им не е получило каквото и да е лечение.

Община Ловеч започва проверка на случая с насилие срещу бебе

Община Ловеч се е самосезирала от публикации в медиите на 11 декември и назначава вътрешна проверка по случая с дъщерята на Маргарита С...

"Оплакванията на детето бяха силни болки в корема. Дойдохме в Спешното отделение и бяхме прегледани от д-р Стойчева. Към нея нямаме никакви оплаквания. Много добро отношение получихме от нея", разказа пред Нова тв майката Силвия Монова.

Тя и детето са били настанени в болница, където поставили диагноза на момченцето "остър ларингит".

На следващата сутрин лекар от болницата ги изпратил да търсят специалист по вътрешни болести на друго място. Преди това тя и съпругът й трябвало да платят престоя им, който е бил 170 лева за ден.

Съпругът й твърди, че на детето не се извършвани никакви интервенции.

Медици викат полиция в болницата средно по три пъти месечно

Поне по три пъти месечно се вика полиция в спешните отделения на болниците в страната. Причина за това стават пациенти хулигани или буй...

"Предложих им бебето да остане под лекарско наблюдение, щом се притесняват. Предупредих ги, че работим по клинични пътеки и трябва да останат най-малко три дни. Клиничната пътека не се заплаща от НЗОК, ако се прекъсне престоя", обясни д-р Добринка Стойчева.

Според докторката на 10-месечното дете му е направена инхалация. А цената на клиничната пътека, по която то е прието в болница била 500 лева.

Родителите пък се заканиха, че ще си търсят правата.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
Последно в Актуално