Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Слаб интерес към зелените коридори за ваксиниране в София

20 май 2021, 22:15 часа • 4782 прочитания

Едва по двама-трима човека се редят на опашка за ваксина на зелен коридор пред големите столични болници, съобщава “24 часа”. Днес бе последният за тази седмица ден, в който с приоритет при имунизация се ползват възрастните над 60 години и тези с хронични заболявания, както разпореди здравният министър д-р Стойчо Кацаров.

От днес до неделя при ваксинирането ще се спазват часовете за записване през електронната система или редът на опашката, ако човек е отишъл без предварителна заявка. След първата вълна на интерес към зелените коридори в края на февруари потокът от желаещи през делничните дни постепенно започна да спада.

Коридорите бяха спрени в средата на март, защото имаше само векторни ваксини, чието търсене секна. По великденските празници обаче бяха отново пуснати и тогава пак се струпаха опашки. Това се обяснява и с факта, че работещите хора невинаги успяват да хванат работното време на пунктовете в делничен ден, особено в големия град, въпреки че някои от тях работят до 19 ч. Затова по-голямата част от тях избират един от почивните дни, в който да се ваксинират.

Елин Димитров
Елин Димитров Отговорен редактор
Новините днес