Известни българи осиновяват каузи в помощ на хора в нужда

8462
Известни българи осиновяват каузи в помощ на хора в нужда
Снимка: Gettyimages.com

Известни и социално ангажирани личности се включват в най-новата кампания на Фондация “Докосни щастието” – “Осинови кауза”. Тя стартира на 19 ноември и нейните звездни доброволци ще могат посредством интересен механизъм на принципа “предай нататък” да осиновяват каузите, зад които стои “Докосни щастието”. А тези каузи са съдбите на хората, които могат да бъдат променени чрез революционна медицинска терапия. Тя дава изключителни резултати при пациенти с тежки гръбначни травми и детска церебрална парализа.

Терапията, която се осъществява на базата на регенеративните методи, което специалистите определят като “медицината на бъдещето”, използва нов мултидисциплинарен подход. Той има за цел да възстанови повредени или болни човешки клетки и тъкани, за да възвърне тяхната функция. Лечението стимулира клетъчния растеж и по напълно естествен път се възстановява първоначалната функционалност на засегната зона. Процедурите се извършват от д-р Джихан Абазович – световен експерт по регенеративна медицина в специализирана клиника в Сърбия.

Община Смолян продава календар с пейзажни снимки за благотворителност

От няколко дни е готов календарът, изработен с избрани след фотоконкурс пейзажни снимки и започнахме, условно казано, да го продаваме п...

“За да променим обкръжаващата ни среда в позитивна посока, е нужно да полагаме ежедневни усилия за подобряване качеството на живот. Това винаги е било основно кредо на фондацията. С кампанията “Осинови кауза” ние продължаваме усилията да помогнем на едни хора с нова надежда. Тази надежда ще им донесат социално отговорни хора, които да дадат пример за едно социално отговорно общество.”, каза Теодора Игнатова, основател и председател на Фондация “Докосни щастието”.

В момента в процес на лечение са 6 души. Те са на различни възрасти, с различен социален статус, по различен начин са получили травмите си и сред тях има и деца. Общото е, че след детайлните медицински прегледи е установено, че има шансове лечението да им повлияе положително. Както се е случило с Георги Георгиев, който от пълна парализа от кръста надолу, вече се изправя, стои на крака и даже прави по няколко крачки.

Какво означава да си осиновител с кауза? Означава да припознаеш един от случаите – една кауза, и за определен период от време да използваш всички свои комуникационни канали, влияние, опит и позиция, да инвестираш време и усилия, за да се наберат необходимите средства за пълния курс на лечение на съответния човек. Месец ще бъде минималният срок, в който някой може да бъде осиновител. При желание на участниците периодът може да бъде удължен. В края на всеки месец, осиновителите организират събитие, на което да бъдат съобщени резултатите от техните усилия. Осиновители могат да бъдат всички, които имат сърце и желание. Фондацията не спира да търси такива сред фирми, спортни отбори, известни личности.

Първите звездни осиновители поемат благородната щафета официално днес (20 ноември).

На националната си среща фенове на Ливърпул у нас подкрепиха благотворителна кауза

Над 200 души взеха участие в най-многобройната национална среща на феновете на английския гранд "Ливърпул" у нас, разказва колумнистът ...

На връх рождения си ден Любен Дилов-син осиновява кауза в подкрепа на 9-годишната Елена, която има ДЦП. Диляна Попова осиновява каузата на Никола Христов, който е на четири години и е с диагноза ДЦП и епилепсия. Златка Димитрова осиновява каузата на Златка Маринова, която преди две години, докато чисти къщата си, пада от висока стълба, вследствие на което няколко прешлена в гръбначния ѝ стълб са буквално раздробени и оттогава е в количка. Христо Мутафчиев ще осинови каузата за Любо от Видин, който е на 41 години и след катастрофа заради диабетна криза, остава прикован към инвалидна количка. Радио Fresh приемат каузата за Любчо, който е кръгъл сирак и има ДЦП.

Освен сърцати осиновители, “Докосни щастието” има и сърцат екип. Най-новият член на фондацията и един от координаторите на “Осинови кауза” е Пламен Карашев – момчето, което до ден днешен хората от бургаска област наричат “Спасителя на село Ливада”. При миналогодишните наводнения в област Бургас, Пламен изостави работата си и се включи като активен доброволец, за да помогне на хората в с. Ливада да се справят с огромните щети, които водната стихия нанесе там.

“Подкрепям Фондация “Докосни щастието” и тяхната кампания. Наблюдавах ги през годините и виждам какви изумителни резултати дават техните усилия. Името на кампанията “Осинови кауза”, а и цялостната ѝ идея звучат толкова вълнуващо. Само си представете всички личности, които осиновяват каузата и си я препредават. Това е огромна обществена помощ. Даваш надежда не просто за едно лечение, а оставяш следа завинаги в една душа. Това е уникален механизъм, в чийто успех съм абсолютно сигурен”, коментира с ентусиазъм Пламен.

Фондация “Докосни щастието” е основана през 2014 година в България и е естествено продължение на Touch Happiness Foundation, основана години по-рано в гр. Лубумбаши, Демократична Република Конго от Теодора Игнатова, която е почетен консул на Република България в Демократична Република Конго и един от основателите и идеолози на Българска национална гайдарска асоциация.

Вертикален маратон събра пари за добри каузи

След успешно подобрен рекорд на Гинес през месец март екип “Синьо“ на дружествата, част от белгийската банково-застраховате...

Основните дейности на фондацията у нас са свързани с превенция, здравеопазване и образование.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от В ПОМОЩ НА:

Нужни са средства за лечението на малкия Борил

Майка на две малки деца има нужда от средства, за да живее

35-годишната Розина събира средства за операция

Зов за помощ: Най-малкото дете с присаден черен дроб в България има нужда от рехабилитация

Наталия събира средства за лечение на рядко заболяване

11-годишната Рая има нужда от средства за борба с болестта

Да помогнем на Йоан, за да види как расте дъщеря му!

9-годишният Богомил се нуждае от спешна операция

Да помогнем на Йоан да проходи

Божи ще получи обаждане за трансплантация, но няма необходимата сума

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com