Девет от десет души, подслушвани от АНС, не са били предварителна цел

40511
Девет от десет души, подслушвани от АНС, не са били предварителна цел

Национална агенция за сигурност на САЩ (АНС) е следила обикновените интернет потребители, които не са били основна цел на наблюдение от страна на службите за сигурност, за да получат подходяща информация за потребителите, които са им необходими, пише Washington Post.

Сътрудниците на вестника в рамките на четири месеца с анализирали документи, които са получили от бившия служител на разузнаването на САЩ Едуард Сноудън.

Хладина в отношенията Германия-САЩ заради подслушванията

След като миналата година германският канцлер Ангела Меркел реагира остро, когато разбра, че е била подслушвана от американското разузн...

Според „сметката” на Сноудън 9 от 10 души, които са попадали в мрежата на АНС, не са били първоначално определени от агенцията цели, но въпреки това влизат в базата данни на службите. Той е дал данни за 160 хил. имейла с над 7900 документи, които са „източени” от АНС от 11 хил. електронни пощи заради участието на собствениците им в различни, следени чатове. Тайните на над 10 хил. души, които са счетени за безполезни от разузнавателна гледна точка, въпреки всичко се съхраняват от АНС.

При цялото това следене АНС е успяла да арестува само двама потенциални терористи – пакистанецът Мухамад Тахир Шахзад, който е задържан през 2011 година и индонезиецът Умар Патек, който е арестуван година по-късно.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com