Как ще изследват египетските пирамиди (ВИДЕО)

17755
Как ще изследват египетските пирамиди (ВИДЕО)

Египетските пирамиди с право се смятат за едно от чудесата на света. Те са на повече от 4000 години, но археолозите все още не могат със 100-процентова увереност да отговорят дали всичките им тайни са изучени.

За решаването на някои от тези загадки изследователите стартираха проекта ScanPyramids

Изследват пирамидите в Египет и търсят жената на Тутанкамон

Властите на Египет ще продължат изследването на пирамидите, за което древните гробници ще бъдат сканирани с космически лъчи, заявил мин...

С помощта на термоанализатори, мюонови детектори и лазерни скенери, монтирани на безпилотни апарати, учените се надяват детайлно да разгледат вътрешното устройство на пирамидите, а също да построят техни триизмерни модели, включително на Хеопсовата пирамида.

Такова изследване може да разкрие неизвестни преди вътрешни структури на пирамидите, както и скрити проходи или камери. Един от изследователите се надява, че с помощта на съвременната техника ще бъде открита тайна врата, водеща от гробницата на Тутанкамон в секретната камера на царица Нефертити.

Мюонните детектори могат да направят рентгенова снимка на пирамидите, тъй като мюонните лъчи са способни да проникват през плътен материал, какъвто е камъкът.

В зависимост колко мюони могат да проникнат през структурата, учените ще могат да установят колко плътни са различни области на пирамидите, което, разбира се, може силно да помогне при търсенето на тайни камери.

Археолог ще търси гробницата на Нефертити

Британският египтолог Николас Рийвс, които смята, че гробницата на Нефертити може да се намира в гробницата на Тутанкамон, започва първ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Интересно