Moderna се похвали с отлични резултати на ваксината си срещу коронавирус при тийнейджъри

3367
Moderna се похвали с отлични резултати на ваксината си срещу коронавирус при тийнейджъри
Снимка: БГНЕС

Масовата ваксинация на деца срещу Covid-19 се приближи стъпка по-близо, тъй като Moderna стана вторият производител, който обяви успешни резултати от изпитванията при хора на възраст от 12 до 18 години.

Ваксината "Комиранти", произведена от съдружието между Pfizer и BioNTech, вече получи спешно одобрение в САЩ за юноши на възраст от 12 до 15 години, след като опитите с препарата показаха по-добра ефективност, отколкото при участници на възраст между 16 и 25 години.

Pfizer може скоро да ваксинира младежи и деца срещу коронавирус - в Канада

Министерството на здравеопазването на Канада може скоро да одобри употребата на ваксина на американската компания Pfizer за ваксинация ...

Резултатите от двете компании предполагат, че тази година ще започне масова имунизация на ученици, като това може да сложи край на тревогите на родители, ученици и учители и да позволи на училищата в САЩ да функционират по нормалния си начин. В края на април Pfizer кандидатства за разрешение за спешна употреба в Европа при деца от 12 до 15 години.

AstraZeneca започна първите си изпитания при деца на възраст от 6 години нагоре през февруари, като компанията имаше за цел да включи 300 доброволци на възраст от шест до 18 години.

Подобно на Pfizer, Moderna твърди, че нейната ваксина е изключително ефективна при младите хора. В проучването са участвали 3700 души на възраст от 12 до 18 години, като в групата, в която всички са били ваксинирани, няма нито един симптоматичен случай на COVID-19, а в плацебо групата е имало 4 случая. Това значи 100% ефикасност на ваксината, но с уточнението, че говорим за поне 14 дни след втората поставена доза. Но ако говорим за това да няма нито един симптом на COVID-19, дори единичен, както и да няма позитивен PCR тест за коронавирус при участвалите в изследването, ефикасността на ваксината е 93%!

Не са регистрирани сериозни странични ефекти, след втората доза пациентите най-често са се оплаквали от болки в ръцете на мястото на поставената инжекция, главоболие, умора, мускулни болки.

Япония одобри ваксините на Moderna

Япония официално одобри ваксините срещу COVID-19 на Moderna и AstraZeneca  на 21 май, но последната няма да бъде използвана веднаг...

Всички, които са участвали, ще бъдат наблюдавани през следващите 12 месеца, за да е сигурно, че няма дългосрочни ефекти.

"Ще представим тези резултати на FDA и регулаторните органи в световен мащаб в началото на юни и ще поискаме разрешение. Оставаме ангажирани да изпълняваме своята част, за да помогнем за прекратяване на пандемията Covid-190", каза Стефан Бансел, изпълнителен директор на Moderna.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ИНТЕРЕСНО:

Мъж почина, след като бе заразен с Ковид в продължение на 613 дни

Палеонтолози откриха древна гигантска змия

Смяната на властта при маите била отбелязана с изгаряне на останките на бивши владетели

Откритие: Антибиотиците разкриват нов начин за борба с рака

Ведите се оказаха генетично близки до етносите от Индия

Стоунхендж може да е свързан с рядко явление – луностоене

Откриват и дори нападат украински водолази: Делфините и руският флот - вярно и невярно (СНИМКА)

Градът на боговете бил разрушен от мегаземетресение

Защо самолетите почти винаги са боядисани в бяло?

Ново проучване разкрива скритата роля на Млечния път в древноегипетската митология

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Интересно