Невероятната причина за краха на брака

34750
Невероятната причина за краха на брака

Качеството на интимния живот винаги се е смятало за показател за една здрава връзка. Учените, обаче са установили, че честият секс съвсем не помагат на хората да запазят брака си.

Според специалистите от Карнеги-Мелън прекалената сексуална активност на двойката може единствено да навреди на отношенията. Те са направили своя извод въз основа на изследвания на 64 семейни двойки на възраст от 35 до 65 години.

Няма да повярвате какво могат да лекуват орехите

Шепа орехи на ден може да помогне за забавяне на растежа на раковите тумори, сочи ново проучване. Омега-3 мастни киселини и други съед...

В хода на експеримента мъжете и жените били разделени на две групи. Една от групите правела секс всеки ден, а участниците от втората – един път в седмицата и по-рядко.

Оказало се, че именно участниците от втората група имали по-стабилни семейни отношения.

Освен това учените установили, че прекалено честите сексуални контакти водели до това, че партньорите много по-бързо свиквали един с друг. По този начин отношенията им ставали по-малко интересни, възниквали разногласия , те се карали и оплаквали от скука в отношенията.

Друг извод от експеримента е този, че най-подходящото време за секс е сутринта. Сутрешният секс може да се сравни с доброто физическо натоварване. Благодарение на ранният секс човек тренира мускулите на ръцете, гърдите, седалището и краката. Той е сравним с 30 мин. Сутрешна гимнастика.

Все повече жени правят това

Броят на жените, които замразяват яйцеклетките си, се е увеличил с 400% само за една година. За все повече жени с приоритет е кариерно...

Учените напомнят, че сексът понякога води до натоварване на сърдечно-съдовата система, което е опасно за някои хора, най-вече вечер.

Редица специалисти алармират и за друг проблем: през последните години значително се понижава сексуалната активност. Зависимостта от интернет вече доказано се отразява отрицателно на качеството на интимния живот на хората.

Средностатистическата двойка днес прави секс едва три пъти месечно. Само преди 14 години този показател е бил – четири, а през 1990 г. – пет пъти седмично.

Специалистите са категорични, че времето, посветено на партньора значително е съкратено заради смартфоните и зависимостта от социалните мрежи.

Жена роди близнаци от двама бащи

Две момичета близначки имат различни бащи. За куриозния случай пише New York Post. Уникалният случай бил изяснен благодарение на ДНК а...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Интересно