Пентагонът отрече да има секретна програма за НЛО

5153
Пентагонът отрече да има секретна програма за НЛО
Снимка: iStock

Пентагонът опроверга твърдението на разобличителя за тайна правителствена програма, която, по думите му, се е заключавала във възстановяване на катастрофирали НЛО и проектиране на техните технологии.

Дейвид Чарлз Гръш, заслужил ветеран от Военновъздушните сили на САЩ, заяви пред NewsNation, че се „извличат технически транспортни средства с нечовешки произход, наречете ги космически кораби, ако искате, екзотични транспортни средства, които са кацнали или са се разбили“. „Разбира се, когато възстановявате нещо, което или е кацнало, или се е разбило… понякога попадате на мъртви пилоти и вярвате или не, колкото и фантастично да звучи, това е истина“, обяви Гръш.

Сюзън Гоф, представител на Министерството на отбраната, казва пред Fox News, че няма „подлежаща на проверка информация в подкрепа на твърденията“. Гоф представлява Службата за разрешаване на аномалии във всички области (AARO) на Пентагона, отдел на Министерството на отбраната на САЩ, натоварен с разследването и идентифицирането на неидентифицирани въздушни явления (UAP) – както сега правителството на САЩ нарича неидентифицираните летящи обекти (НЛО).

„Към днешна дата AARO не е открила никаква проверима информация в подкрепа на твърденията, че някакви програми, свързани с притежаването или обратното инженерство на извънземни материали, са съществували в миналото или съществуват в момента“, казва Гоф. Тя добавя, че AARO, работейки със Службата на главния юрисконсулт и Службата за специални разследвания на ВВС, е установила „безопасен и сигурен процес“, който позволява на хората да докладват информация.

"Не можем да обясним какво е това": Пентагонът призна пред Конгреса на САЩ за 400 случая на НЛО

„AARO приветства възможността да поговори с всеки бивш или настоящ държавен служител или изпълнител, който смята, че разполага с информация, свързана с исторически обзор“, продължава Гоф. По време на публичното изслушване на НАСА по повод НЛО миналата седмица директорът на AARO Шон Къркпатрик заяви, че неговият офис разследва повече от 800 случая, но само 2 – 5% от случаите се явяват „действително аномални“. Това откровение бледнее в сравнение с твърденията на Гръш за продължаваща многогодишна секретна програма по търсене на НЛО, за която съобщава The Debrief.

36-годишният Гръш е бивш офицер в Афганистан, служил в Националната агенция за разузнаване като техен представител в Целевата група на Конгреса за неидентифицирани въздушни явления от 2019 до 2021 г. В понеделник той е подал жалба до Конгреса и генералния инспектор на разузнавателната общност (ICIG) относно класифицирана информация, която, както той настоява, доказва откриването на частични фрагменти и неповредени транспортни средства от правителството на САЩ, неговите съюзници и подизпълнители.

Чрез анализ било установено, че откритите обекти имат „екзотичен произход (нечовешки разум, извънземен или неизвестен произход) въз основа на морфологията на транспортните средства и материалите, както и притежаването на уникални атомни структури и радиологични сигнатури“, посочва Гръш. „Не говорим за прозаичен произход или личности“, обяснява ветеранът относно информацията, която е представил на Конгреса и ICIG. „Материалът включва цели и частично цели апарати.“

Много старши и бивши офицери от разузнаването, повечето от които той познавал през почти цялата си кариера, започнали да му се доверяват и му предоставили документи и други „доказателства“, че са били част от секретна програма по търсене на извънземни кораби, твърди Гръш пред NewsNation.

Пентагонът получава стотици сигнали за НЛО

„Определено не сме сами – казва той. – Данните показват, съвсем емпирично, че не сме сами.“ Пред The Debrief ветеранът добавя, че „остарели програми“ за НЛО дълго време са били скрити в „няколко агенции, вграждащи дейности на UAP в обичайни програми със секретен достъп, без необходимата отчетност пред различни надзорни органи“. Във вторник Fox News е разговарял с трима различни хора – двама експерти и журналист – които са подкрепили твърденията на Гръш.

Джеръми Корбел, разследващ журналист и режисьор на документални филми, който е бил единственият цивилен, призован на историческите изслушвания за НЛО в Конгреса през май 2022 г., казва, че „всичко“ е истина. По думите на Гръш той от 2022 г. е започнал да предоставя на Конгреса часове записана класифицирана информация, разшифрована на стотици страници, която включва конкретни данни за програмата за възстановяване на материали.

„Хората, участващи в тези програми за UAP, се свързаха с мен в официалното ми качество и изразиха загрижеността си относно различни престъпления, като например незаконни договори, противоречащи на Федералните разпоредби за придобиване, и други престъпления, както и укриване на информация в квалифицирана индустриална база и научни кръгове“, казва Гръш.

"Те все още са тук": Станфордски професор заяви, че извънземни са посещавали Земята

Макар че конкретни данни, като места за възстановяване и имена на програми, остават класифицирани и не е предоставен съществен материал на Конгреса, няколко настоящи членове на програмата за възстановяване оттогава са говорили с офиса на генералния инспектор, потвърждавайки информацията, съдържаща се в жалбата на Гръш.

„Неговото твърдение за съществуването на наземна надпревара във въоръжаването, която протича незабелязано през последните 80 години и е съсредоточена върху технологии за обратно инженерство с неизвестен произход, в основата си е вярно, както и неоспоримото осъзнаване, че поне някои от тези технологии с неизвестен произход идват от нечовешко разузнаване“, казва Карл Нел, полковник в оставка от армията, който е работил с Гръш в оперативната група на UAP.

Все повече сигнали за срещи с НЛО привличат вниманието на властите в САЩ

Според протокола Гръш е уведомил Министерството на отбраната за информацията, която е възнамерявал да разкрие за The Debrief, и Пентагонът е разрешил публичното ѝ оповестяване през април, само дни преди Гръш да напусне правителството.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ИНТЕРЕСНО:

Геолози построиха изображение на вътрешното ядро ​​на Земята

Учени: Следващата пандемия ще бъде причинена от грип

Откриха рядка находка на порцеланов жлъчен мехур в гробище на лудница в Мисисипи

Смъртоносни вампирски бактерии са привлечени от кръвта ни: Учените откриха защо

Хората са еволюирали като бръмбари, а не като гръбначни

Извънземните може да пътуват на метеорити на автостоп, за да колонизират Космоса

Пробив: Учени "отгледаха" хрущял за човешкото лице

LiDAR откри древни градове в Тихия океан

Хората се крили в тази лавова тръба в Саудитска Арабия в продължение на хиляди години

Археолози разкопаха вилата, в която е починал император Август

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Интересно